Šport
19 ogledov

Izgubili, a privarčevali nekaj tisočakov

V San Joseju se je igralo zelo trdo in tako izključitev ni manjkalo. (Foto: Reut Žurnal24 main
Vancouver Canucks so v zadnji tretjini izvedli pravo ofenzivo, a so San Jose Sharks zdržali pritisk in dosegli prvo zmago v finalu zahodne konference lige NHL (4:3). Kanadčani vodijo v zmagah 2:1.
Še naprej ni uradno, da se Atlanta Thrashers selijo v kanadski Winnipeg, a tamkajšnji župan je dejal, da je to le še vprašanje časa. "Verjamem, da se bo to zgodilo. Na to že dolgo čakamo. Jets ne bi nikoli smeli zapustiti mesta. Po 15 letih bomo navdušeni, ko se bodo vrnili. Ni dvoma, da imamo ogromno navijačev," je dejal župan Sam Katz. Premier Manitobe Greg Selinger pa je namignil, da bi bil lahko torek prav poseben dan. Winnipeg ima sicer novo dvorano za 15.500 gledalcev.

Patrick Marleau je bil najbolj zaslužen za prvo zmago San Jose Sharksov v finalu zahodne konference lige NHL. Zadel je dvakrat in še podal za en gol in Vancouver Canucks so klonili s 3:4. Bila je to prava bitka, igralci so se kar izmenjavali na kazenski klopi, pet od sedmih zadetkov je tako padlo v tako imenovanem powerplayu. Trener Vancouvra, Alain Vigneault, mnenja sodnikov o preveč grobi igri sicer ni delil: "Desetkrat so imeli igralca več, a mislim, da smo igrali zelo disciplinirano. Če bi komentiral število izključitev, bi zagotovo dobil kazen, torej mislim, da bom raje privarčeval nekaj denarja." Pa da se ne bo preveč jezil: tudi sami so zadevali z igralcem več.

"Plošček me je vendarle začel ubogati," je bil z razpletom zadovoljen Marleau, ki je oba zadetka dal po podaji kapetana Joeja Thorntona. "Ko Marleau igra dobro, ga le pustimo, da opravi svoje. Trdo se je boril, proste ploščke je vselej dobil prav on. Drsal je, blokiral strele, odličen je bil v buliju. Ima številne veščine in lahko igra v prav vsaki situaciji," pa je ključ za zmago v igri Marleauja našel trener San Joseja, Todd McLellan. Serija se nadaljuje že v nedeljo, ko bo v San Joseju še druga tekma.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins /1:2/

Zahod

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:3 /1:2/
Marleau dva, Clowe, Boyle; Burrwos, Hamhuis, Bieksa

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.