Šport
1 ogledov

Izgubljeni sin se je vrnil

Justin Williams, ki je leta 2006 v dresu Caroline osvojil Stanleyjev pokal, je n Žurnal24 main
V ligi NHL se je končal prestopni rok. Severnoameriška hokejska tržnica je tudi tokrat ponudila nekaj zanimivih potez. Zgodba dneva prihaja iz New Yorka. Kopitar dobil novega soigralca.
 

Preberite še

Detroit prevzel vodstvo v ligi NHL

Sean Avery je spet postal član NY Rangersov . Potem ko so ga Dallas Starsi decembra lani suspendirali zaradi neprimernega obnašanja, je bilo jasno, da zanj v Teksasu ni prihodnosti. Kdo ga bo vzel pod svoje okrilje, je bilo vprašanje, in to so zadnji dan prestopnega roka storili NY Rangersi, kjer je Avery preživel najboljša leta v ligi NHL. Preden se je podal na kratek izlet v Dallas (za Starse je na 23 tekmah zbral le 10 točk), je ta nevarni krilni igralec v dresu moštva z Manhattna odigral 86 dvobojev, na teh pa dal 23 golov in 30 podaj. "Ni dvoma, dobili smo kakovostnega igralca. Upamo, da se bo Sean znal podrediti ekipi," je bil zmerno optimističen trener John Tortorella , zavedajoč se, da je stari-novi član Rangersov "bomba", ki lahko eksplodira v vsakem trenutku.

Sean Avery se je vrnil v New York, kjer je preživel svoja najboljša leta v ligi NHL. © EPA

 
Poleg povratka Averyja v staro jato je bila precej pozornosti deležna tudi menjava na relaciji Calgary–Phoenix. Ekipi Flamesov se je priključil stari, dobri Olli Jokinen , v nasprotno smer pa sta odšla Matthew Lombardi in Brandon Prust. Ognjeni zublji so se okrepili še z branilcem Colorada Jordanom Leopoldom. Zimsko tržnico so dobro izkoristili tudi lanskoletni podprvaki Pittsburgh Penguinsi . Najpomembnejšo potezo je klub iz Pensilvanije potegnil že konec februarja, ko je v zameno za Kunitza in Tangardija v Anaheim poslal Ryana Whitneya . Na prvih treh tekmah je Kunitz zabil prav toliko golov in dokazal, da bo močan adut Pingvinov v boju za končnico. Ob omenjenem dvojcu iz Kalifornije se je v Pittsburgh preselil še Andy Wozniewski, ki je bil sinoči zamenjan za Dannyja Richmonda, novega člana St. Louis Bluesa, ter Bill Guerin , za katerega so NY Islandersi dobili izbor na letošnjem draftu.

 

Rekord lige NHL

Že šesto sezono zapored je bilo v ligi NHL zamenjanih več kot 20 igralcev, letošnja številka je 22. V posle je bilo vključenih 47 igralcev, kar je rekordna številka.

Los Angeles Kingsi očitno že pripravljajo ekipo, ki naj bi zablestela v naslednji sezoni. Kralji, ki so se očitno sprijaznili, da jim letos ne bo uspelo priti v končnico, so se odpovedali uslugam Patricka O'Sullivana , okrepili pa z napadalcem Justinom Williamsom . Slednji je sicer poškodovan, a strokovnjaki pravijo, da je generalni direktor Kingsov Dean Lombardi naredil prav. Izkušeni Williams, ki je leta 2006 osvojil naslov prvaka, je podpisal pogodbo do leta 2011. Na leto bo zaslužil 3,5 milijona dolarjev.

V zadnjih trenutkih prestopnega roka, v katerem je bilo sklenjenih 22 poslov, klube pa je zamenjalo rekordnih 47 hokejistov, so na sceno stopili tudi v Bostonu . Vodilna ekipa vzhodne konference je v svoje vrste zvabila izkušenega 41-letnega Marka Recchija , pred tem člana Tampe. Namesto Recchija sta na Florido odpotovala malo znana Matt Lashoff in Martins Karsums.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.