Šport
8 ogledov

Izhod so zmage

Tudi novega poslovnega direktorja alpincev Matjaža Šarabona (v sredini) in vodst Žurnal24 main
V nadaljevanju se preberite komentar naše novinarke Nine Oštrbenk pred novo sezono alpskega smučanja. V njem piše, da so vrhunski rezultati smučarjev edina rešilna bilka za SZS.
 

Preberite še

Zreli fantje in vražje Slovenke
Intervju: Tina Maze
Intervju: Aleš Gorza
Intervju: Mateja Robnik Intervju: Ante Kostelić

Zdrahe in visok minus v blagajni Smučarske zveze Slovenije (SZS) so lani povsem zasenčili uspehe slovenskih smučarjev. Česa takega si odgovorni na Podutiški 146 letos ne smejo več privoščiti, če želijo ostati med živimi. Zdaj bi morala biti njihova prva naloga, da v soj žarometov porinejo smučarje in upajo na vrhunske rezultate. Tako bi predsednik SZS Stane Valant, direktor SZS Jaro Kalan in novi poslovni direktor alpincev Matjaž Šarabon ubili dve muhi na en mah. Z novimi zmagami bi namreč iz medijev izginili naslovi o proračunski luknji in prelaganju odgovornosti zanjo, v središče pa bi stopili smučarji. Posledično bi bilo smučanje tudi spet bolj zanimivo za pokrovitelje. In te na SZS potrebujejo kot Sahara vode. Smučarji so namreč še vedno brez generalnega in novega zlatega pokrovitelja. To je tudi razlog, da so si morali reprezentanti priprave plačati iz svojega žepa. A to morda ni tako slabo in bi lahko bila voda na mlin SZS. Ker če so fantje in dekleta morali sami odšteti od tisoč do pet tisoč evrov, bodo še toliko bolj lačni vrhunskih uvrstitev. In te so edini izhod v sili za (nekoč) slovenski nacionalni šport.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.