Šport
29 ogledov

Izjemen večer Anžeta Kopitarja

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski hokejist Anže Kopitar je bil osrednja osebnost dvoboja v kanadskem Vancouvru.

Hrušičan je za zmago kraljev iz Los Angelesa s 5:0 prispeval kar štiri podaje, izkazal pa se je tudi trikratni strelec Tyler Toffoli. Poleg njega sta zadela še Derek Forbort in Brayden McNabb.

Kopitarjevi kralji so navzlic odsotnosti prvega strelca Jeffa Carterja v olimpijskem mestu prevladovali od prve do zadnje minute, poleg Kopitarja, ki je le malenkostno zaostal za svojim najboljšim dosežkom na severnoameriških ledenih ploskvah - 19. decembra lani je na tekmi s St. Louisom dosegel gol in štiri podaje - pa sta se še posebej izkazala strelec treh golov Toffoli in vratar Jonathan Quick, ki je zaustavil vseh 27 tekmečevih strelov ter tretjič v tej sezoni - skupno pa 40. odkar igra v ligi NHL - svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

"V odsotnosti Carterja je ekipa stopila skupaj, a dejstvo je, da smo danes sijajno igrali od prve minute," je po tekmi dejal Kopitar, nato pa pojasnil svojo "kemijo" s 23-letnim Toffolijem, ki je po njegovih treh podajah trikrat zadel v polno. "Ne gre za nobeno najino specialnost. Enostavno smo skušali igrati čim bolj enostavno, Tyler pa je v preteklosti že večkrat dokazal, da zna biti ob pravem času na pravem mestu. In danes ni bilo nič drugače."

Zasedba iz mesta angelov je na visokem tretjem mestu v zahodni konferenci lige NHL. Doslej je zbrala 46 točk, pred njo sta le vodilni Dallas s 57 in drugouvrščeni St. Louis s 47 točkami.

V noči na torek je bilo na sporedu še pet tekem. Vodilna ekipa vzhodne konference iz Washingtona je slavila v Buffalu z 2:0, zadetka sta dosegla Aleks Ovečkin in Jay Beagle, izkazal pa se je tudi vratar gostujoči vratar Braden Holtby z 31 obrambami.

Drugouvrščena vzhodna ekipa iz Montreala je po kazenskih strelih premagala Tampo Bay s 4:3, v "loteriji" pa sta kanadski zasedbi zmago prinesla Max Pacioretty in Brian Flynn. V rednem delu so zadeli Dale Weise, Tomaš Plekanec in Alex Galchenyuk, vratar Mike Condon je zaustavil 36 strelov, za floridsko ekipo pa so gole dosegli Nikita Kučerov, Jason Garrison in Ryan Callahan.

Minnesota je na domačem ledu na kolena položila Detroit in zmagala s 3:1. Za gostitelje je dva gola prispeval Finec Mikko Koivu in enega Charlie Coyle, za goste pa je zadel Pavel Dacjuk. Kar devet golov so gledalci videli v San Joseju, šest od njih pa so dosegli hokejisti iz Denverja. Izkazal se je napadalec Colorada Nathan MacKinnon, ki je dosegel tri gole. Nashville je v svoji Bridgestone Areni ukanil New York Rangers s 5:3, v domači ekipi pa sta se še posebej izkazala dvakratni strelec James Neal in trikratni podajalec Mike Ribeiro.

Liga NHL, izidi:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 0:5
Anže Kopitar: štiri podaje in trije streli v 19:37 minute za LA

Buffalo Sabres : Washington Capitals 0:2
Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 3:4*
Minnesota Wild : Detroit Red Wings 3:1
Nashville Predators : New York Rangers 5:3
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 3:6

* - kazenski streli

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.