Šport
89 ogledov

Izjemno pomembna zmaga za Kopitarja

Anže Kopitar Profimedia
Kralji z Anžetom Kopitarjem do tesne zmage nad Columbusom.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so na domačem ledu v boju za končnico slavili pomembno zmago. Tokrat so z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets, ki so na vzhodu s porazom ostali brez možnosti za končnico. Kralji pa so se na zahodu zgolj na točko približali Dallasu in Nashvillu.

Kopitar je odigral dobrih 22 minut tekme, vendar ni dosegel gola ali podaje, prav tako ni sprožil strelca proti vratom tekmeca.

Oba gola so kralji dosegli še v uvodni tretjini, ko sta se med strelce vpisala Dustin Brown in Phillip Danault, gosti pa so v drugi tretjini znižali zaostanek preko Seana Kuralyja. V zadnji ni nobena od ekip dosegla zadetka.

Domači vratar Jonathan Quick je za prvo zmago kraljev po treh zaporednih porazih zbral 21 obramb.

Trener Todd McLellan je bil po tekmi zadovoljen, da so njegovi varovanci po visokem porazu s 3:9 proti Colorado Avalanche spet dobro opravljali obrambne naloge. "Spet smo zaigrali kot včasih. Nismo ekipa, ki bi dosegala veliko zadetkov. Zadovoljni smo s prednostjo gola, dobro se znajdemo na tesnih tekmah. Danes smo spet lahko spremljali dobro, staro ekipo," je bil zadovoljen McLellan.

Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo gostovali pri mestnem tekmecu Anaheim Ducks, ki so že izpadli iz boja za končnico.

Kings so trenutno osmi na lestvici zahodne konference, Vegas Golden Knights, ki so tokrat z 0:4 klonili proti Edmontonu, na devetem zaostajajo za tri točke. 

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 08:40 17.april 2022.

    Ugoden izid, ne pa razvoj tekme. LA je po dveh hitrih prehodih v napad kmalu povedel 2:0 in narekoval ritem. V 2. tretjini so CBJ hitro znižali na 2:1, a so ravnovesje sil vzpostavili šele v 2. polovici tretjine. V ...prikaži več 3. tretjini je LA preveč igral „bunker“. Očitno bi pod vplivom Vegasovega poraza bili zadovoljni tudi s točko. Osvojili so obe, a so se za to v končnici branili v igri 6-na-4 in ob tem preživeli zlom palice. Kopitar je igral veliko, branil je rezultat. Kadrovski rošadi sta delovali.