Šport
31 ogledov

"Izkušena sta le ekonom in maser"

Žurnal24 main
Pred odhodom slovenske nogometne reprezentance v Južnoafriško republiko je vratar Samir Handanović spregovoril tudi o (ne)izkušenosti naše reprezentance.

Objemi, poljubi, stisk rok, fotografiranja … Letališka stavba na Brniku je bila v nedeljo popoldne polna takšnih prizorov. Najbližji si želijo, da bi se slovenski reprezentanti vrnili čim prej, javnost čim kasneje.

Prtljage imajo dovolj za ...

"Kdaj pridemo domov, ne bi napovedoval, lahko pa zagotovim, da imamo prtljage s sabo dovolj," je razlagal vratar Samir Handanović. Za Ljubljančana, enega najmočnejših členov v verigi Matjaža Keka, sanje postajajo resničnost: "Pred osmimi, desetimi let smo tudi mi sanjali o svetovnem prvenstvu. Z njim pa nima še nihče izkušenj z izjemo ekonoma in maserja. Upamo, da bomo te izkušnje nekoč mi lahko prenašali na druge."

Največja odlika, da ni zamer

Kamen spotike in tarča kritik je bila v pripravljalnem obdobju nova žoga, jabulani. "Žoga je zelo težka, morali smo se navaditi nanjo in se bomo še. Težava je v tem, da nima konstantnega leta. Lahka je, spreminja smer in je pogodu dobrim strelcem, manj pa vratarjem," je zavzdihnil Sarma, ki je na jugu Afrike pristal v ponedeljek ob 8:50. Dodal je še največjo odliko Slovenije: "Če kdo vidi, da bi bilo lahko pri soigralcu kaj boljše, mu pove, in to brez kakšnih velikih zamer. To je največja kvaliteta te ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.