Šport
22 ogledov

Izpad Peškiričeve in Žemlje

Maša je izpadla v drugem kolu. (Foto: fotosi.si) Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič je nastope v kvalifikacijah za tretji turnir sezone za grand slam v Wimbledonu končala v drugem kolu kvalifikacij.

Slovenko, ki je bila na kvalifikacijskem turnirju 12. nosilka, je danes premagala Grkinja Eleni Danilidu s 6:2, 6:2. Od trojice slovenskih igralcev v kvalifikacijah Wimbledona tako v igri ostaja le še Grega Žemlja, ki bo v sredo kot šesti nosilec v drugem kolu igral s Hrvatom Ivanom Dodigom. Aljaž Bedene se je poslovil po porazu s Turkom Marselom Ilhanom.

Izpadel tudi Žemlja
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je nastope v Wimbledonu končal v drugem kolu kvalifikacij. Šestega nosilca je po treh nizih premagal hrvaški igralec Ivan Dodig, ki je bil od Slovenca boljši s 6:3, 3:6 in 6:1.

Žreb za glavni turnir, ki bo na sporedu od 21. junija do 4. julija, bo v petek, 18. junija. Na njem bosta neposredno sodelovala Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Žreb v petek, Federer prvi nosilec
Žreb parov bodo opravili v petek, v sredo pa so organizatorji teniškega spektakla v Wimbledonu določili nosilce in nosilke turnirja.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Odprto prvenstvo Anglije je najstarejši teniški turnir na svetu. Je eden štirih turnirjev za grand slam in je pogosto označen kot najpomembnejši in najuglednejši teniški turnir na svetu. V zadnjih letih je na prestolu brez dvoma najbolj prestižnega teniškega turnirja na svetu Švicar Roger Federer, ki bo v Wimbledonu branil lansko zmago. Čeprav ga je njegov največji tekmec Španec Rafael Nadal po Roland Garrosu, odprtem prvenstvu Francije, izpodrinil s prvega mesta na svetovni jakostni teniški lestvici ATP, bo Federer v Wimbledonu igral kot prvi nosilec. Zmagovalec Roland Garrosa Nadal se bo moral zadovoljiti s številko 2.


Federer bo v Wimbledonu naskakoval svojo sedmo zmago na travnati podlagi, katero označujejo kar z oznako "sveta trava". Zaporedje zmag je švicarskemu teniškemu virtuozu skvaril prav Nadal, ko ga je pred dvema letoma premagal v finalu in osvojil naslov. Nadal je zaradi poškodbe lani izpustil ta turnir, v finalu je Federer odpravil ameriški up Andyja Roddicka.

Organizatorji odprtega prvenstva Anglije so Roddicku prav tako namenili boljši izhodiščni položaj, kot ga dejansko zaseda na lestvici ATP. Sedmi igralec sveta Roddick je peti nosilec turnirja. Tretji nosilec je Srb Novak Đoković, četrti pa britanski up Škot Andy Murray.

Pri ženskah na vrhu sestri Williams

Zaradi poškodbe je svoj nastop v Wimbledonu odpovedala Rusinja Jelena Dementjeva.
V konkurenci posameznic prvi dve mesti turnirja zasedata Američanki – sestri Williams. Serena kot branilka naslova je prva nosilka, Venus pa druga. Serena je bila v lanskem finalu boljša od sestre, ko jo je premagala že po dveh nizih. Misijo na Roland Garrosu nista zgledno opravili, zato pa je njuna statistika z Wimbledona brezmadežna. Skupno si lastita kar osem naslovov, uspešnejša je še vedno starejša Venus s petimi osvojenimi turnirji v zadnjih desetih letih.

 

Tretja nosilka je danska igralka poljskega rodu Caroline Wozniacki, četrta Srbkinja Jelena Janković, peta nosilka je presenetljiva zmagovalka Roland Garrosa Italijanka Francesca Schiavone.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je nastope v Wimbledonu končal v drugem krogu kvalifikacij. Šestega nosilca je po treh nizih premagal hrvaški igralec Ivan Dodig, ki je bil od Slovenca boljši s 6:3, 3:6 in 6:1. Že pred Žemljo sta v drugem krogu kvalifikacij nastope končala tudi Aljaž Bedene in Maša Zec-Peškirič.

Žreb za glavni turnir, ki bo na sporedu od 21. junija do 4. julija, bo v petek, 18. junija. Na njem bosta neposredno sodelovala Polona Hercog in Blaž Kavčič.

zza/jd
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.