Šport
21 ogledov

Izraelka "razjezila" Sereno

Za Justine Henin je bila v osmini finala usodna Avstralka Samantha Stosur. (Foto Žurnal24 main
Serena Williams je v osmini finala Roland Garrosa izgubila prvih sedem točk proti Izraelki Shahar Peer, a zmagala s 6:2, 6:2. Od turnirja se je poslovila Justine Henin.
O dogajanju na moškem delu turnirja si lahko več preberete tukaj.

Štirikratna zmagovalka OP Francije v tenisu Belgijka Justine Henin se od turnirja poslavlja v osmini finala. Z 2:6, 6:1 in 6:4 je bila boljša Avstralka Samantha Stosur.

27-letna Belgijka, zmagovalka Pariza leta 2003 in med letoma 2005 in 2007, je tako prekinila niz 24 zmag v Roland Garrosu, kjer zadnji dve leti ni nastopala. "Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo, ne morem verjeti, da sem se prebila naprej. Po prvem nizu sem si ves čas govorila: ne odnehaj, igraj naprej," je po zmagi v osmini finala dejala Stosurjeva, ki je v začetku maja proti Heninovi izgubila v finalu turnirja v Stuttgartu. Avstralka je na odlični poti, da vsaj ponovi največji uspeh na grand slamih, polfinale v Parizu, a bo na njeni poti do uvrstitve med najboljše štiri najvišja ovira – Serena Williams.

Nekdaj prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik na odprtem prvenstvu Francije še naprej uspešno nastopa v konkurenci mešanih dvojic. V paru s Srbom Nenadom Zimonjićem se je uvrstila v polfinale. Slovensko-srbski par, sicer številka 6 na letošnjem Roland Garrosu, je s 6:7 (5), 6:3 in 10:3 premagal francosko navezo Aurelie Vedy/Michael Llodra.

Američanka in prva igralka sveta je bila s 6:2 in 6:2 boljša od Izraelke Shahar Peer, ki je dobila prvih sedem točk dvoboja, s tem pa tako "razjezila" mlajšo od sester Williams, da je po uri in sedmih minutah morala priznati kapitulacijo. Williamsova, ki je svoj prvi in edini naslov na OP Francije osvojila leta 2002,  optimistično pričakuje obračun s sedmo igralko sveta Stosurjevo. "Letos je moja igra veliko boljša. Tukaj živim, ljubim Pariz, je čudovito mesto."

Nastja Kolar uspešno začela mladinski Roland Garros
Mlada slovenska teniška igralka Nastja Kolar je z zmago začela nastope na mladinskem odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Na igriščih Roland Garrosa je 15-letna Kolarjeva, sicer četrta nosilka, v prvem krogu s 6:4 in 6:0 premagala Belorusinjo Polino Pehovo. V drugem krogu posameznic se bo Kolarjeva, ki bo z Belgijko An-Sophie Mestach zaigrala tudi v dvojicah, pomerila s Francozinjo Charlene Seateun.

Roland Garros, osmina finala:
S. Williams (ZDA, 1) : S. Peer (IZR, 18) 6:2, 6:2;
S. Stosur (AVS, 7) : J. Henin (BEL, 22) 2:6, 6:1, 6:4
J. Janković (SRB, 4)
: D. Hantuchova (SLK, 23) 6:4, 6:2
J. Švedova (KAZ)
: J. Groth (AVS) 6:4, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.