Šport
4 ogledov

Izžrebani pari prvega kola

Polona Hercog je sedma nosilka turnirja v Portorožu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Prireditelji teniškega turnirja Banka Koper Slovenia Open v Portorožu so opravili žreb glavnega dela, ki se začne v ponedeljek. Najboljša Slovenka, Polona Hercog, se bo v prvem kolu pomerila s kvalifikantko.

Prireditelji teniškega turnirja Banka Koper Slovenia Open v Portorožu, ki ima nagradni sklad 220.000 dolarjev, so opravili žreb glavnega dela, ki se bo začel v ponedeljek. Najboljša Slovenka Polona Hercog, ki je sedma nosilka, se bo v prvem kolu pomerila s kvalifikantko.

Prav tako je žreb kvalifikantko namenil tudi Maši Zec Peškirič, Andreja Klepač bo igrala proti Paragvajki Rossani de los Rios, Katarina Srebotnik pa se bo pomerila s Hrvatico Petro Martić. V primeru, da bosta uspešni tako Srebotnikova kot Hercogova, se bosta Slovenki srečali že v drugem kolu.

Prva nosilka turnirja, Srbkinja Jelena Janković, se bo uvodoma spopadla z rojakinjo Bojano Jovanovski. V nedeljo pa bo v kvalifikacijah za glavni turnir nastopila še Tadeja Majerič, ki bo igrala proti Danki Mai Grage.

Hercogova med dvojicami v Portorožu z Italijankama
Prireditelji teniškega turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open v Portorožu so v nedeljo opravili še žreb za tekmovanje dvojic. Najboljša slovenska igralka Polona Hercog se bo s Hrvatico Petro Martić v prvem krogu merila z Italijankama Alberto Brianti in Saro Errani.

Andreja Klepač se bo z Rusinjo Jeleno Bovino uvodoma pomerila s turško-belorusko navezo Ipek Senoglu/Anastasija Jakimova, medtem ko bosta tekmici Maše Zec Peškirič in Italijanke Marie Elene Camerin drugi nosilki Rusinja Marija Kondratijeva in Čehinja Vladimira Uhlirova.

Prvi nosilki med dvojicami sta v Portorožu Rusinja Vera Duševina in Poljakinja Klaudia Jans, njuni tekmici v prvem krogu pa bosta Rusinja Ana Čakvetadze in Novozelandka Marina Erakovic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.