Šport
54 ogledov

Ja, tudi to so (bili) olimpijski športi

Hokej na kotalkah Gordon Morisson / Wikipedia
Včasih si človek ne more pomagati, da katerega od športov, tudi na olimpijskih igrah, ne bi preprosto označil za smešnega. Pri CNN so zbrali deset najbolj čudnih olimpijskih športov.
  1. Solo sinhronizirano plavanje. Sliši se kot bistroumni nesmisel, saj se tekmuje posamično. No, organizatorji trdijo, da gre za to, da je plavanje usklajeno (sinhronizirano) z glasbo. Šport je bil na olimpijskih igrah med leti 1984 in 1992.
  2. Mahanje s palico. Šport se je na olimpijskih igrah pojavil leta 1904 in 1932. Gre za neke vrste predhodnika ritmične gimnastike, šlo pa je za to, da je tekmovalec s palico, ki je ni nikoli izpustil, izvajal zapletene like.
  3. Vlečenje vrvi. Šport, ki bi mu to verjetno lahko le težko rekli, saj tekmovalci zgolj vsak s svoje strani vlečejo vrv, je bil del olimpijskih iger do leta 1920.
  4. Streljanje živih golobov. Pojavilo se je le na olimpijskih igrah leta 1900. Krute smrti je umrlo okoli tristo golobov. Zmagovalec jih je ustrelil 21.
  5. Plavanje z ovirami. Na Olimpijadi leta 1900 so morali v eni od disciplin tekmovalci plavati okoli in pod čolni ter splezati na drog. Plavalo se je na razdalji 200 metrov.
  6. Hokej na kotalkah. Tekmovalci so se v na Olimpijskih igrah Barceloni leta 1992 prvič in zadnjič lahko pomerili tudi v hokeju na rolerjih.
  7. La Canne. Namesto z meči so se na Olimpijskih igrah v Parizu leta 1920 pomerili tudi z lesenimi palicami. Tehnika je bila podobna.
  8. Plezanje po vrvi. Do leta 1932 so tekmovalci olimpijsko medaljo lahko osvojili tudi tako, da so hitreje od tekmecev v višino plezali po vrvi.
  9. Trampolin. Izvajanje trikov na trampolinu lahko na Olimpijskih igrah spremljamo od leta 2000.
  10. Hitra hoja. Olimpijski šport je vse od leta 1904, tekmovalci pa morajo, da ne goljufajo in tečejo, eno nogo vedno imeti na tleh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.