Šport
5 ogledov

Jacobsenova in Bauer zmagovalca Faluna

Petra_Majdic_AFP_010108 - main Žurnal24 main
Dvojno zasledovalno tekmo smučark tekačic v švedskem Falunu je dobila Norvežanka Astrid Jacobsen. Petra Majdič je bila 25. Tekmo v moški konkurenci je dobil Čeh Lukaš Bauer.
 

Falun, dvojno zasledovanje (Ž)

1. A. Jacobsen (NOR) 41:34,2
2. M. Björgen (NOR) +5,9
3. A. K. Saarinen (FIN) +14,3
25. P. Majdič (SLO) +1:22,8

Smučarke tekačice so se za točke svetovnega pokala pomerile v švedskem Falunu , ki je gostil dvojno zasledovanje. Po 7,5 kilometra v klasični in 7,5 kilometra v prosti tehniki je bila najhitrejša Norvežanka Astrid Jacobsen . Edina slovenska predstavnica Petra Majdič je osvojila 25. mesto, za Jacobsenovo je zaostala za minuto in 23 sekund. Druga je bila Norvežanka Marit Björgen , ki je zaostala šest sekund, tretja pa z zaostankjom 14 sekund Finka Aino Kaisa Saarinen .

Majdičeva je tekmo dobro začela, v klasiki vseskozi tekla okrog desetega mesta, pred menjavo pa se je prebila na tretje mesto. Nato se je uresničil črn scenarij in zla slutnja trenerja Ivana Hudača , da bo Majdičeva morala izboljšati čas pri menjavi smuči in nato hitro najti ritem, če ne, lahko v prvih dveh kilometrih po menjavi preveč izgubi. To se je tudi zgodilo, Majdičeva je svojo uvrstitev precej pokvarila med menjavo smuči, kjer je dosegla šele 20. čas, kar jo je potisnilo na 20. mesto. Na 11,3 kilometra so v ospredju oster tempo še vedno narekovale tri Norvežanke, Majdičeva pa je z nekaj več kot 50 sekundami zaostanka padla na 23. mesto. Dva kilometra pred ciljem je nazadovala na 26. mesto, pred ciljem pa eno pridobila.

 
 

Hja, ta disciplina dvojnega zasledovanja mi res ne ustreza.

Petra Majdič

 
"Res sem v dobri formi. Tako klasičen kot tek v prosti tehniki sta delovala odlično. A vzpetina Mördarbacken je strašna, kakšni napori. Zdaj bom tekla na vseh preostalih tekmah svetovnega pokala in če bom zdrava, si resnično želim zmagati v skupnem seštevku sprinta. Res ne želim biti večno druga za Majdičevo. To je zdaj zame najpomembnejši cilj," je po zmagi povedala Jacobsenova, ki ima v skupnem seštevku le še 31 točk zaostanka za še vedno vodilno Kuitunenovo, ki je bila tokrat šele 12. "Hja, ta disciplina dvojnega zasledovanja mi res ne ustreza. Videlo se je, da lahko samo tiste, ki imajo zares dobro prosto tehniko, dejansko kaj naredijo. Klasičen tek mi je še nekako uspel, potem pa preprosto nisem našla svojega ritma. Tudi napitek, ki sem ga zaužila, mi je precej obtežil želodec, res mi ni šlo," je po tekmi povedala Majdičeva.

Čeh Lukaš Bauer se je takole v Falunu veselil zmage. © AFP

 


 

Falun, dvojno zaslodovanje (M)

1. L. Bauer (ČEŠ) 1:11:54,1
2. T. A. Gjerdalen (NOR) +0,7
3. A. Soedergren (ŠVE) +5,8

Čeh Lukaš Bauer je zmagovalec dvojnega zasledovanja za svetovni pokal v švedskem Falunu. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Bauer je na 2 x 15 kilometrov v klasični in prosti tehniki za 0,7 sekunde ugnal drugouvrščenega Norvežana Torda Asleja Gjerdalna , tretji je bil Šved Anders Soedergren , ki je za zmagovalcem zaostal slabih šest sekund. Slovenci na tekmi niso nastopili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.