Šport
1 ogledov

Jadralci za državne naslove

Bodo mladci s prvega mesta spodrinili Vasilija Žbogarja? Žurnal24 main
Jadralni klub Pirat med 19. in 21. oktobrom v Portorškem zalivu prireja odprto prvenstvo Slovenije v olimpijskih razredih laser, laser radial in 470.

V razredu Laser bodo mlajši jadralci z domačinom Luko Domjanom na čelu poskusili s prvega mesta izpodriniti izolskega olimpijca Vasilija Žbogarja. V razredu 470 se obeta napet jadralski boj med ženskima posadkama Černe, Černe in Dekleva Paoli, Maučec, ki se obe še borita za olimpijsko vozovnico za Peking. Med moškimi posadkami tega razreda pa pričakujejo Portorožana Čopija s svojim flokistom in koprsko posadko Hmeljak, Nevečny.

Vsekakor bodo v boje za najvišja mesta na regatnem polju poskušali poseči tudi mlajši slovenski jadralci in jadralci iz tujine, saj je prvenstvo odprto in se ga bodo udeležile številne posadke iz sosednjih držav – Hrvaške, Italije in Avstrije. Kot zanimivost naj povemo, da bo za kategorijo veteranov v razredu Laser posebno točkovanje, saj zanjo vlada veliko zanimanje. V Jadralnem klubu Pirat zagotavljajo, da bo regata na visoki organizacijski ravni in da bodo poskrbeli, da se bodo jadralci, trenerji in drugi v treh dneh regate dobro počutili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.