Šport
2 ogledov

Jajc se mora le sprostiti

Jerneja Damjana ženski hokej ni preveč razočaral, veliko raje pa bi si ogledal " Žurnal24 main
V petek zvečer se bodo še pred uradnim odprtjem olimpijskih iger v kvalifikacijah na srednji skakalnici pomerili najboljši skakalci. Slovenski selektor Matjaž Zupan je izbral četverico.
Trening
Na četrtkovem je bil z rekordom 109,5 metra najdaljši Adam Malysz. Najboljši Slovenec je bil Primož Pikl (101,5 metra). Peter Prevc in Jernej Damjan sta skočila 98,5 metra. Robert Kranjec ni skakal.

V kvalifikacijah bodo nastopili Robert Kranjec (ima že zagotovljen nastop na sobotni tekmi), Peter Prevc, Primož Pikl in Jernej Damjan. Male skakalnice skakalci pred prihodom v Whistler niso poznali, a so po besedah trenerja Zupana na njej dobro opravili pet skokov za trening. Prav Jernej Damjan - Jajc bi lahko presenetil iz ozadja. "Kvalifikacije so tu precej lažje kot v svetovnem pokalu. Ekipe niso tako močne. Boljše države imajo samo štiri tekmovalce. Tako da tu ne bi smelo biti nobenega problema. Če se bo kaj zalomilo, pa bo to katastrofa. Velja za vse, ne samo zame," je o uvrstitvi na tekmo prepričan Damjan, ki pa pred prvo preizkušnjo v Kanadi nima rezultatskih ciljev: "Rezultatsko ne pričakujem prav nič. Rad bi samo sproščeno odskakal in se ne obremenjeval z izidom. Edino tako lahko pridem do dobre uvrstitve. Tu gre samo za eno tekmo."

Manjka mi samo še malo sproščenosti, pa bom zelo blizu
Jernej Damjan
Tehnika je na visoki ravni
Pa vendar bi dober rezultat na sobotni tekmi veliko pomenil pred nadaljevanjem na veliki skakalnici. Predvsem psihološko. "Seveda, dober izid bi vsakega skakalca razbremenil. Upam, da se bo vse dobro izšlo. Sicer na olimpijskih igrah velja še staro pravilo, tako da bomo videli, kako bo z vetrom," pravi Damjan. In v kakšni formi je? "Tehnika je na zelo visoki ravni. Sem zelo zadovoljen. Manjka mi samo še malo sproščenosti, pa bom zelo blizu." Kvalifikacije se bodo začele ob 19. uri po srednjeevropskem času, s komentarjem v živo pa jih bomo spremljali tudi na naši strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.