Šport
24 ogledov

Jaka dobil "palico med zobe"

1/7
Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca nadaljuje s pripravami na Madžarskem, kjer jo v petek čaka tudi prijateljski obračun proti domačinom. V ekipi Matjaža Kopitarja večjih težav ni.

Po zadnjem dnevu treningov pred prvo pripravljalno tekmo članske hokejske reprezentance Slovenije z Madžarsko je vzdušje v ekipi še vedno odlično. V sredo proti koncu popoldanskega treninga je v boju za plošček ob ogradi "palico med zobe" dobil Jaka Ankerst. Rezultat tega so trije okrušeni zobje spredaj in lažje prebita ustnica.

Na četrtkovem popoldanskem treningu so se ekipi pridružili Ken Ograjenšek, Luka Bašič in Anže Florjančič, ki so še v sredo zvečer v odločilni tekmi za tretje mesto slovenskega državnega prvenstva branili barve HK Olimpije. Zaradi prihoda omenjenih hokejistov je selektor Matjaž Kopitar v četrtek popoldne prvič lahko treniral tudi igro s štirimi napadi in pa igro z igralcem več oziroma manj v polju.

Misli so se po četrtkovem treningu že povsem usmerile na Madžarsko – petkov nasprotnik Slovenije. Ted Sator, selektor Madžarske, v Areni Jegpalota vadi z 29 igralci, ki jih je razdelil v dve skupini. Tako eni kot drugi že z veliko nestrpnostjo pričakujejo petkov obračun ob 19. uri.

Usoda Muršaka še ni znana
Ni pa še znana usoda Jana Muršaka. Ta se bo v začetku prihodnjega tedna pridružil ekipi Detroit Red Wings, saj so Grand Rapid Griffins že brez vseh teoretičnih možnosti za končnico. Kaj to pomeni za slovenskega hokejista, bo znano v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.