Šport
22 ogledov

Jaka Lakovič: "Obrniti moramo nov list"

sport 07.08.2011 Jaka Lakovic, Bozidar Maljkovic, kosarka Slovenija - Crna gora, Saša Despot
Dokaj raztrgana igra v napadu je bila glavni razlog, da je kapetan slovenske reprezentance Jaka Laković skupaj s soigralci do zadnjih sekund trepetal za uvodno zmago proti Čehom.

"Od prve do zadnje minute smo igrali v krču. Nismo se uspeli sprostiti in prebiti češke obrambe. Nasprotnik je to izkoristil in prišel do napete končnice. Tudi zmaga Češke ne bi bila nezaslužena, vendar smo imeli tokrat mi malce več sreče," je uvodno zmago proti Čehom (62:60) ocenil Jaka Lakovič, ki je v 15 minutah zabeležil dva skoka in podajo, iz igre pa je zgrešil dve trojki in tako na uvodni tekmi ostal brez dosežene točke.

Drevi (21.00) bo na sporedu derbi proti Španiji: "Imamo dve točki in sedaj moramo obrniti nov list. Sedaj nas čakajo Španci, na katere se moramo dobro pripraviti. Morda nam bo celo lažje igrati kot proti Špancem."

Begić soliden pod obročem

Žilavi Čehi so Slovencem povzročali obilo preglavic, tako na branilskih kot na centrskih položajih. Visoki Mirza Begić je imel veliko dela s hitrimi češkimi centri, ki pa ga je solidno opravil. S po osmimi točkami in skoki je bil med močnejšimi členi v slovenski izbrani vrsti, ki je vendarle zabeležila dve točki.

"Na vsakem prvenstvu so prve tekme najtežje. Bilo je nekaj živčnosti in treme, saj igramo pred svojimi navijači," je priznal Begić, ki upa na boljšo predstavo proti Špancem: "Tokrat moramo zaigrati še bolj odločno kot proti Češki. Ne smemo si privoščiti napak, ki smo jih delali na prvi tekmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.