Šport
120 ogledov

Jakopin se vrača, Komel končal

Vid Jakopin Nik Rovan
Slovenski odbojkarji so se že uvrstili na zaključni turnir evropske lige v Košicah, a rednega dela tekmovanja še niso končali. V soboto in nedeljo jih v Mariboru čakata še tekmi proti Belgiji, v katerih izbranci Veselina Vukovića želijo potrditi prvo mesto v skupini A.

Čeprav tekma ne bo odločala o ničemer, se Slovenci, ki imajo pred drugouvrščeno Belgijo neulovljivo prednost osmih točk, želijo od rednega dela posloviti z dvema zmagama. Lahkega dela ne pričakujejo, saj so Belgijci kakovostna ekipa, je pa res, da so v zadnjem času dosti spreminjali moštvo, tako da Veselin Vuković in njegovi fantje ne vedo natančno, v kakšni postavi bodo pripotovali v Maribor, zato se na njihovo igro niso mogli ustrezno pripraviti. "Posvetili se bomo predvsem naši igri. Želim, da bi fantje pokazali dvig forme, predvsem pri našem zaščitnem znaku, igri obramba-blok-servis. Prav tako upam, da bomo uspeli dvigniti hitrost naše igre, eksplozivnost fantov in njihovo zbranost v igri. To bo nekakšna generalka za zaključni turnir, po njej bomo imeli le še dva treninga, tako da časa za resnejše popravke ne bo," je pred zadnjima tekmama pred rednim delom dejal selektor Vuković.

Slovenci tudi tokrat ne bodo popolni. Za Dragana Radovića in Sebastijana Škorca je bilo že pred časom jasno, da ne bosta mogla pomagati svojim soigralcem do konca lige, po novem se jima je na seznamu manjkajočih pridružil še Alan Komel. Na srečo pa se v ekipo vrača Vid Jakopin, ki je doslej v evropski ligi igral le nekaj trenutkov druge tekme v belgijskem Antwerpnu. Ob slabši formi sprejemalcev in tudi rahlih težavah s poškodbo kapetana Tineta Urnauta bo Štajerec reprezentanci prišel še kako prav. "Vida smo zelo pogrešali in veseli smo, da lahko končno normalno vadi z nami, tudi v tekmah nam bo lahko pomagal. Žal na zaključnem turnirju ne bo Škorca in Komela. Škorc se še vedno bori s skrivnostno boleznijo; ko že mislimo, da je bolje, se stanje spet poslabša. Nihče ne zna točno povedati, kaj mu je. Bil je na pregledu pri nevrologu, zdaj ga čakajo še dodatni specialistični pregledi. Tudi stanje Komela se je poslabšalo, toda verjamemo, da bo do septembrskega prvenstva nared. Radović že trenira z nami, a dela po individualnem programu, predvsem vaje za moč. Tudi Urnaut je imel težave s poškodbo mišice, dobil je nekaj dni odmora, tako da verjamemo, da bo v soboto igral," je zdravstveno stanje v ekipi opisal pomočnik selektorja Tine Sattler.

Na zaključni turnir, ki bo konec naslednjega tedna (16. in 17. julij) sta se poleg Slovenije že uvrstili ekipi Romunije in Slovaške (kot domačin turnirja), edina neznanka pa je še zmagovalec skupine B, v kateri bosta o tem v medsebojnih obračunih odločala Nizozemska in Španija; zaenkrat imajo Španci štiri točke prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.