Šport
10 ogledov

Jakov Fak prihaja v Slovenijo

1/8
Žurnal24 main
Jakov Fak, lastnik bronaste olimpijske kolajne, si je premislil: zapušča Hrvaško. Že v ponedeljek naj bi prišel v Slovenijo, s tem pa naj bi se tudi pridružil na treningih slovenski biatlonski reprezentanci.

Spomnimo, še 16. julija smo pisali, da bo Jakov Fak tudi v prihodnjih sezonah nastopal za Hrvaško, s slovensko ekipo pa da je dokončno prekinil sodelovanje. "Upam, da ga na koncu Hrvati ne bodo prinesli okoli," je takrat dejal Uroš Velepec.

Življenje gre naprej. Nam je žal, ampak tako to pač je.
Nikola Zupanić

In ravno to naj bi se zgodilo: kot smo izvedeli, naj bi mu Hrvatje dolgovali še nekaj denarja iz preteklih sezon. Zdaj naj bi bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Jakov tudi uradno postal Slovenec.

Faka nam na telefon ni uspelo priklicati, prav tako v dopoldanskih urah za komentar ni dosegljiv predsednik Hrvaške biatlonske zveze Nikola Županić. Smo pa stopili v stik z nekaterimi drugimi predstavniki hrvaške biatlonske reprezentance. Nihče se ni želel izpostaviti, so nam pa potrdili, da jih Jakov zapušča. Glede Zupanića pa: "Ta stvar ga zna stati predsedniškega mesta.To bo na Hrvaškem velik bum."

Fak je z vodstvom slovenskega biatlona že podpisal pristopno izjavo, medtem ko je Hrvaško biatlonsko zvezo zaprosil za izpisnico. Vodilni v slovenskem biatlonu po zagotovilih predstavnikov Hrvaške biatlonske zveze ne pričakujejo zapletov z njihove strani, saj so jim po zadnjih skupnih sestankih zagotovili, da tekmovalca pri njegovi izbiri ne bodo ovirali.
Tomaž Šušteršič, tiskovni predstavnik slovenske biatlonske reprezentance

Zupanić: "Jakov ne ve, kaj hoče"
Zupanić se nam je kasneje le javil in dejal: "To so ven spravili hrvaški mediji. Z Jakovom sem govoril včeraj, a sam ni rekel nič dokončnega. Še sam je neodločen, ne ve, kaj hoče." Na vprašanje, ali meni, da bi lahko naredili več oziroma da bodo Hrvati krivili njega za propadle dogovore, odgovori: "Ne, jaz sem storil absolutno vse, pogovarjali smo se s slovenskimi predstavniki biatlona. Govorili smo s Petrom Zupanom, Borutom Farčnikom in ostalimi. Rekli so nam, da ga ne kupujejo."

Do Jakova so poravnali vse finančne obveznosti, zagotavlja: "On je dobil ves denar, ki mu je pripadal. Imel je tudi popolnoma v celoti zagotovljen status za naprej, tako kot Ivica Kostelić."

Zupanić: Velepec je nagovarjal Jakova
Doda, da so razočarani nad načinom komuniciranja predstavnikov slovenskega biatlona. "Rekli so nam, da je dogovarjanj konec. Uroš Velepec (trener slovenske biatlonske reprezentance, op.a.) je bil pa zdaj na Hrvaškem in je pred dvema dnevoma nagovarjal Jakova, naj pride v Slovenijo. Do zdaj smo imeli dobre odnose s slovenskim biatlonom. Kako bo po tem, bomo videli."

To bo na Hrvaškem velik bum.
Neimenovan vir iz hrvaške biatlonske reprezentance

Velepec: Eni imajo očitno težave
Velepec na Zupanićeve navedbe odgovarja: "Tudi slučajno nisem bil v Mrkopalju in prepričeval Jakova, ker sem bil na dopustu na Pagu. Eni imajo očitno težave," pove in nadaljuje: "Za Jakovov prestop sem slišal pred tremi dnevi. Borut Nunar me je spraševal, kaj bi zame pomenilo, če bi prišel v Slovenijo in bi z nami treniral kot Slovenec. Rekel sem, da ga bomo zelo veseli. Z Jakovom sva si poslala par sporočil, ampak bolj v smislu kako mu gre psihično in fizično."

22-letni Fak naj bi bil pod precejšnjim pritiskom, zaradi česar se je tudi umaknil na morje ter za medije ni dajal izjav. "Jaz se bom na vsak način pri njemu oglasil in se pogovoril, kaj je zdaj na tem. Do zdaj so bile izjave samo od funkcionarjev, Jakov pa ni rekel še nič," še konča Velepec.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.