Šport
118 ogledov

Jamajška bob ekipa izgubila opremo

jamajka bob ekipa olimpijske igre soči Facebook
Jamajška bob ekipa si je s pomočjo prostovoljnih prispekov zagotovila nastop na OI v Sočiju, kamor je prispela brez nujno potrebne športne opreme.

Jamajška bob ekipa je po prihodu v Soči doživela neprijetno presenečenje, saj med prtljago ni našla svoje opreme, vključno z rezili za bob, čevlji in oblačili. ''Ničesar nismo imeli, nič od opreme,'' je povedal eden od tekmovalcev Winston Watts. ''V tem trenutku ne morem narediti nič. Urejanje bom prepustil šefu odprave. Želim se osredotočiti na progo,'' je še dodal pilot jamajške ekipe.

Watts je upal, da bodo v sredo opravili dva treninga, kar pa zaradi pomanjkanja opreme ni bilo mogoče. ''Zares smo razočarani,'' je dejal in izrazil upanje, da jim bodo vse potrebno dostavili v četrtkovih jutranjih urah. V nasprotnem primeru se bo zatekel k rezervnemu načrtu. ''Veliko fantov nam je pripravljeno pomagati,'' je povedal Watts, ki se je v iskanju opreme že obrnil na ostale udeležence tekmovanja.

Jamajka se je januarja kvalificirala na olimpijske igre v Sočiju, kjer pa zaradi finančne stiske skoraj ne bi mogla nastopiti. S pomočjo spletnega portala Crowdtilt.com so zbrali kar 130.000 ameriških dolarjev, kar je 50 tisočakov več, kot so jih potrebovali. ''Ni besed, s katerimi bi opisal občutke. Vzdušje, navijači, prijatelji, mediji, vse je zelo razburljivo,'' je povedal Watts, ki ga izgubljena prtljaga ni preveč potrla. ''Mi smo najbolj ljubeči ljudje na svetu. Vsak trenutek je pozitiven. Vedno poskrbimo za nasmeh. To je naš moto,'' je razkril Watts.

Nastop jamajške bob ekipe na olimpijskih igrah v Calgaryju (1988) je bil leta 1993 upodobljen na filmskem platnu v komediji z naslovom Cool Runnings, ki tudi dve desetletji kasneje služi kot sredstvo navdiha. ''Še vedno ga gledam, kot bi ga gledal prvič. Zelo je navdihujoč,'' je sklenil Watts.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.