Šport
21 ogledov

Jamajški derbi: za naj atleta Bolt in Blake

Bolt Blake Reuters
Jamajška sprinterja Usain Bolt in Yohan Blake sta se oba znašla na ožjem seznamu kandidatov za nagrado najboljšega atleta leta 2011 po izboru Mednarodne atletske zveze (IAAF), so danes sporočili z IAAF. Blake je minuli mesec v Daeguju osvojil naslov svetovnega prvaka na sto metrov, potem ko je bil Bolt diskvalificiran zaradi napačnega starta.

Oba sta minuli mesec na diamantni ligi vpisala najboljša dosežka; Usain Bolt je odtekel najboljši izid letos, Yohan Blake pa drugega najhitrejšega v zgodovini na dvesto metrov. Na seznamu je tudi Britanec Mo Farah, potem ko je v Južni Koreji osvojil naslov prvaka na pet tisoč metrov in srebro na deset tisoč metrov. Poleg že omenjenih se bodo za prestižno nagrado borili še Kenijca Patrick Makau, svetovni rekorder v maratonu, tekač na srednjih progah David Rudisha, nemški metalec diska Robert Harting, japonski metalec kladiva Kodži Murofuši, sprinter Grenade Kirani James, ameriški troskokaš Christian Taylor in njegov rojak Jesse Williams, ki tekmuje v skoku v višino.

Na seznamu za najboljšo atletinjo iztekajočega se leta so Rusinje Tatjana Černova (sedmerobojka), skakalka v višino Ana Čičerova in metalka kopja Marija Abakumova, Američanki Lashinda Demus in Carmelita Jeter, novozelandska metalka krogle Valerie Adams, jamajška sprinterka Veronica Campbell-Brown, kenijska tekačica Vivian Cheruiyot, Amantle Montsho iz Bocvane, ki je na 400 metrov za to državo osvojila prvo zlato kolajno na SP, ter avstralska sprinterka na ovirah Sally Pearson.

Deset atletov in atletinj je v ožji izbor uvrstila posebna komisija IAAF, zmagovalci pa bodo znani 12. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.