Šport
22 ogledov

James pred odločitvijo

lebron james Reuters
Nič dokončnega po sestanku Lebrona Jamesa in predsednika moštva Miami Heata Pata Rileyja.

Nekdanji uspešni košarkar in trener Pat Riley, ki je trenutno predsednik Vročice iz Miamija, se je v las Vegasu sestal z LeBronom Jamesom in ga poskušal prepričati, da bi ostal v klubu iz Floride, ki je v zadnjih štirih letih vselej nastopil v finalu lige NBA, naslov prvakov pa je osvojil v letih 2013 in 2014. Do odločitve ni prišlo, zvezdnik si je namreč vzel nekaj časa za pogovor z družino.

James ima možnost predčasno prekiniti pogodbo, ki bi mu sicer v šestih letih prinesla kar 109,8 milijona dolarjev. V zadnjih dveh letih naj bi zaslužil še 42,7 milijona, a se zanj zanimajo tudi številni drugi klubi. Njegov zastopnik Rich Paul naj bi se v zadnjem času sicer pogovarjal tudi s Houstonom, Dallasom, Phoenixom, Los Angeles Lakersi in Clevelandom.

Š e posebej so resni pri slednjem. V ta namen so se že odkrižali treh igralcev in tako izpraznili prostor pod salary capom ter tako omogočili, da bi lahko zvezdnik z njimi podpisal maksimalno višino pogodbe. Jamesu lahko ponudijo še igranje v domačem okolju, sodelovanje z novincem leta 2012 Kyriejem Irvingom ter prvim izborom tokratnega nabora Andrewom Wigginsom.

Po pisanju ameriških medijev bi v primeru Jamesovega odhoda Miami zapustil tudi Chris Bosh, ki ga mika selitev v Houston.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.