Šport
0 ogledov

Jan: O Gelinasu le dobro

Žurnal24 main
Hokejisti Olimpije so tik pred večnim derbijem z Jesenicami ostali brez trenerja Danyja Gelinasa, ki naj bi za svoj odstop izvedel s spletne strani kluba.

Dany Gelinas je, kot navaja športni časnik Ekipa, za to, da ni več trener hokejistov Olimpije, izvedel na spletni strani kluba. Še več, izvedel je celo to, da je sam podal odstopno izjavo. Kanadčan je uradno novico o odstopu, ki je bila objavljena na spletni strani HDD Olimpija, v izjavi za Ekipo zanikal in dejal, da ni podal odstopne izjave.

Koliko je v tem resnice, smo želeli izvedeti od direktorja Olimpije Matjaža Seklja, a se tako včeraj kot tudi danes ni oglašal na klice. Zato smo za komentar poklicali hokejista Olimpije Iva Jana. "Glede menjave trenerja nimam veliko povedati. Stvari so se dolgo kopičile. Olimpija trenutno ni bila na poti do želenega cilja, to je uvrstitve med najboljših osem v ligi Ebel. Nekaj se je le moralo spremeniti. Ponavadi je tako, da je prvi na udaru trener. Upam, da bo zamenjava pozitivno vplivala na fante in da bomo že ta konec tedna v večnem derbiju z Jeseničani zmagali in pokazali, da smo sposobni izpolniti želeni cilj."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Po Janovih besedah je vzdušje v slačilnici kljub zadnjim dogodkom in vrsti porazov pozitivno: "Ponavadi menjava trenerja pozitivno vpliva na rezultate. Upam, da bo tako tudi v našem primeru. Kako bo v resnici, pa bomo videli jutri po derbiju z Jesenicami. Vzdušje v slačilnici pred derbijem je dobro. Dokler ne dobimo novega trenerja, je palico vodje prevzel Matjaž Sekelj. Treningi potekajo dobro, vsi so zagnani. Zavedamo se, kako pomembna tekma je pred nami, ne samo za ligo, ampak gre za večno rivalstvo. Pokazali bomo, da smo prava ekipa in da bomo delo opravili tako, kot se spodobi, in zmagali."

Zeleni Ivo nam je v pogovoru tudi zaupal, da o Gelinasu nima slabih besed in da je za njegov odstop izvedel na spletni strani kluba. "Če je kdo kriv, smo to mi vsi," meni Jan, ki še vedno verjame v Olimpijo in dodaja, da hokejisti imajo kvaliteto in da je čas, da to tudi pokažejo.

Da stanje v klubu ni rožnato, kažejo tudi govorice, da nekateri igralci plačila ne prejemajo redno, med njimi pa naj bi bil tudi Ivo Jan, ki naj tudi zaradi tega ne bi igral. "Sam ne igram, ker sem poškodovan, vendar pa sem blizu vrnitvi na led. Stvari so take, kot so. Nekateri imajo redne prihodke, drugim z izplačili zamujajo. Če konec tedna osvojimo štiri točke, upam, da bodo stvari stekle v pozitivno smer," pojasnjuje Jan, ki plače sicer ne prejema v dogovorjenem roku, a stvari pri njem še niso kritične. "Pogodbo imam in upam, da bo to, kar je v njej zapisano, tudi uresničeno. Moja prioriteta je, da se pozdravim in vrnem na led," za konec dodaja Jan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.