Šport
17 ogledov

Jan: "Sodimo v vrh favoritov"

Hebar Pavlin Slovenija Hrvaška prijateljska tekma hokej Hala Tivoli Boštjan Tacol
Nekdanji izvrstni hokejski reprezentant Ivo Jan napoveduje možnosti risov na svetovnem prvenstvu divizije I. Največji tekmici naj bi bili tokrat Avstrija in Ukrajina.

“Slovenska reprezentanca kot gostiteljica prvenstva nedvomno spada v vrh favoritov za napredovanje v skupino A. Ne nazadnje je v njej igrala še lani. Že s tega vidika je favoritinja, a jo čaka zelo, zelo težka naloga,” pred začetkom prvenstva meni legendarni Ivo Jan. V Stožicah bo Slovenija najprej v nedeljo gostila Veliko Britanijo, nato pa se bo do naslednje sobote pomerila še z Japonsko, Madžarsko, Ukrajino in Avstrijo.

Naprej dve reprezentanci

“Zdaj, ko je spremenjen tekmovalni sistem in bo pri nas igralo najboljših šest reprezentanc divizije I, bo delo še precej težje. Menim, da sta poleg Slovenije favoritinji Avstrija in Ukrajina. Vse pa bo seveda odvisno od tega, kako se bodo posamezne izbrane vrste znašle na ledu,” je dejal in dodal: “Naš velik adut bodo zagotovo gledalci. Tako je bilo še vselej, kadar se je igralo doma. Navijači so nas vedno pripravili do najvišje ravni. Menim, da so fantje zelo sposobni, vrnitev med elito bi jim morala uspeti.” Po spremembi tekmovalnega sistema se bosta v skupino A prebili prvouvrščeni reprezentanci.

Z ledu za mikrofon

Četa selektorja Matjaža Kopitarja je v pripravah na SP odigrala štiri tekme, po dvakrat pa je ugnala Poljsko in Hrvaško. “Tekme so bile zgolj zato, da Matjaž preizkusi nekaj kombinacij in se odloči za dokončen igralski kader. Proti Hrvatom so sicer fantje igrali zelo dobro, zmagi bi bili lahko še višji,” je dejal Jan, ki bo tokrat aktiven ob ledu. Na televiziji Šport TV bo ob prenosih strokovni komentator: “Vloga mi je kar všeč. Prvič sem bil zelo presenečen nad povabilom. Menim, da sem iz tekme v tekmo boljši, nisem si pa nikoli mislil, da bom po koncu kariere počel kaj takšnega.”

Komentarjev 2
  • Bojan Patekar 21:08 10.april 2012.

    Risi so predobri za B skupino in prešvoh za A.

  • zic 20:43 10.april 2012.

    če bi mal manj basal bi blo glih prou...mislim, da nam pa letos ne bo ratal...japonci so hitri, da bo težko da jim bodo naši pariral, pa tut na madžare naj ne pozabijo!? skromnost je lepa čednost, kajne!? ne pa na prazen basat