Šport
20 ogledov

Jani 50 mest pred Lanceom

Armstrong je v ozadju, Leipheimer in Brajkovič tik za najboljšimi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Niso vsi najboljši kolesarji na italijanskem Giru, v nedeljo se je začela tudi kolesarska dirka po Kaliforniji. V prvi etapi je bil Jani Brajkovič 16., njegov moštveni kolega Lance Armstrong pa 66.

Britanski kolesar Mark Cavendish je dobil prvo, 167,7 kilometra dolgo etapo Dirke po Kaliforniji. Najboljši slovenski kolesar je bil Janez Brajkovič (RadioShack), ki je ciljno črto prečkal v času zmagovalca in zasedel 16. mesto, prav tako njegov moštveni kolega Američan Lance Armstrong, ki je bil 66., Aldo Ino Ilešič (TT 1) pa še mesto pred njim.

Cavendish, zmagovalec desetih etap Tour de Francea, ki vozi za ameriško moštvo HTC-Columbia, je v nedeljskem ciljnem sprintu za seboj pustil Argentinca Juana Joseja Haeda (Saxo Bank) na drugem in Norvežana Alexandra Kristoffa (BMC) na tretjem mestu ter oblekel rumeno majico vodilnega. "Do Dirke po Franciji je le še sedem tednov in zmaga nam je zagotovo dala dodatno samozavest. Na Touru namreč letos merimo res visoko," je po etapni zmagi v Nevada Cityju dejal Cavendish.

Trikratni branilec naslova Američan Levi Leiphiemer (RadioShack) in sedemkratni zmagovalec Toura Armstrong se nista preveč naprezala in sta prvo etapo končala varno v glavnini v času zmagovalca. V zadnjih kilometrih je prišlo do trčenja petih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi nekdanja svetovna prvaka Belgijec Tom Boonen (Quick Step) in Avstralec Stuart O'Grady (Saxo Bank), a so vsi dirko končali.

Druga etapa bo v ponedeljek od Davisa do Santa Rose (176 km). Dirka po Kaliforniji ima osem etap in se bo končala v nedeljo, 23. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.