Šport
12 ogledov

Jani Brajkovič sedmi

brajkovic15_main_action Žurnal24 main
Na Dirki po Kaliforniji je bila na sporedu peta etapa. Najhitreje je s 24 kilometrov dolgim kronometrom opravil Levi Leipheimer. Janez Brajkovič je bil sedmi.

Američan Levi Leipheimer (Astana) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Kaliforniji. Na sporedu je bil 24 kilometrov dolg kronometer v okolici Solvanga, ki ga je Leipheimer dobil v času 30:47. Moštveni kolega slednjega, Slovenec Janez Brajkovič, je bil tokrat sedmi (+1:19). Leipheimer vodi tudi v skupnem seštevku, Brajkovič je 25. (+9:58).

 
 

Vem, da ne bo lahko, a boril se bom, saj smo sem prišli, da nekaj dokažemo.

Levi Leipheimer

 
Leipheimer je tokrat brez večjih težav dobil vožnjo na čas, potem ko je bil v kronometru najhitrejši že na lanski Dirki po Kaliforniji, drugo mesto pa je pripadlo Britancu Davidu Millarju, ki je zaostal skoraj pol minute. Kljub temu je Britanec, ki je bil pred tokratno etapo šele na dvajsetem mestu, napredoval na drugo, za Američanom pa zaostaja 49 sekund. Edini slovenski predstavnik na dirki, Brajkovič, je 25.

"Bil sem živčen, saj sem dvomil v zmago. A zmeraj, ko sem podvomil, sem si rekel, na cesto grem zato, da bom naredil najboljše. Vem da ne bo lahko, a boril se bom, saj smo sem prišli, da nekaj dokažemo. Proti koncu preizkušnje, ko sem dal že res vse od sebe, sem kar postrani gledal," je v cilju povedal Leipheimer.

Nocoj čaka kolesarje 175 kilometrov dolga etapa od Santa Barbare do Santa Clarite. Dirka se bo končala v nedeljo po 150 kilometrov dolgi preizkušnji od Santa Clarite do Pasadene.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.