Šport
374 ogledov

Janica Kostelić: "Ne morem se varno gibati po domovini"

janica kostelić
Navijaška skupina Hajduka, Torcida, je v Supetarju z žaljivim skandiranjem pozdravila legendo hrvaškega športa Janico Kostelić.

Torcida, navijaška skupina nogometnega kluba Hajduk, je v kraju Supetar na Braču pričakala štirikratno olimpijsko prvakinjo Janico Kostelić in aktualno državno sekretarko za šport pozdravila z ostrimi žaljivkami. 

Kostelićeva je po mnenju razjarjenih navijačev sklenila pakt z osovraženim predsednikom Hrvaške nogometne zveze (HNS) Davorjem Šukerjem in nekdanjim prvim obrazom Dinama Zdravkom Mamićem, ki se prav tako mudi v Dalmaciji in je bil pred dnevi tarča fizičnega napada

Navijači Torcide so mnenja, da se na Hrvaškem nedosledno upošteva zakon o športiu in da Janica ni sposobna opravljati tako pomembne funkcije. "O Jano, o Janice, puši k**ac, snežna kraljica," je skandirala skupina navijačev in dodala: "J**i se, Mamić!"

Nekoč ljubljenka hrvaškega občinstva, ki je na olimpijskih igrah poleg štirih zlatih osvojila še dve srebrni kolajni, v svoji zbirki pa ima še pet naslovov svetovne prvakinje, tri velike in sedem malih kristalnih globusov ter 30 zmag na tekmah za svetovni pokal, je bila zaradi neljubega dogodka pretresena.

"Verjamem, da je odgovorna le skupina posameznikov, a zame je bila to zelo neprijetna izkušnja. Žalostna sem, da se ne morem varno gibati po svoji domovini," je potožila 35-letnica.

"Šport zgled tolerance in medsebojnega spoštovanja"

Žaljiv sprejem ene največjih športnic v zgodovini države je ostro obsodil tudi hrvaški politični vrh. "Žaljivke, namenjene državni sekretarki Janici Kostelić, so izraz nespoštovanja do njenih športnih uspehov in aktualne funkcije, in to kljub prizadevanjem za vzpostavljanje pozitivnih trendov v hrvaškem športu. Vlada republike Hrvaške apelira na navijače, naj bo šport zgled tolerance in medsebojnega spoštovanja, ki mlade spodbuja k udejstovanju in pomaga graditi sistem pozitivnih vrednot," se je odzvala hrvaška vlada.

Komentarjev 3
  • kapibara 20:01 11.junij 2017.

    Zaradi komentarja samega

  • s5en3besman 13:53 11.junij 2017.

    A 2 plusa zato, ker je bil komentar umaknjen ali zaradi komentarja samega ? @maresem, daj parafraziraj ...

  • wolf.ata 13:10 11.junij 2017.

    pa naj pride v Slovenijo,govori tekoče Slovensko,korenine ima mislim da tudi v Sloveniji,tako da pridi,hrčki so pač tak narod,da če jim ni kaj po volji,takoj pokažejo svojo naravo-besedni zaklad,ki ni za normalne ljudi