Slovenija
21 ogledov

Janković ima podobne navade kot športniki

Sprejem olimpijcev pri Jankoviću
1/29
Boštjan Tacol
Olimpijci tudi na sprejemu pri županu MOL Zoranu Jankoviću. Izpostavil je, da sicer ni tako fizično pripravljen kot športniki, a ima podobne delovne navade.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je sprejel slovenske olimpijce v Mestni hiši. Dejal je, da je to zanj posebna čast in da se zaveda, kako naporno je zanje v teh dneh. Dodal je še, da je na neki način žalostno, da šport kljub vsemu ni dobil takšne veljave, kot bi si želeli.

Ni pozabil na Stožice

Izpostavil je, da sicer ni tako telesno pripravljen kot športniki, a ima podobne delovne navade. V nagovoru olimpijcem pa se ni izognil niti Stožnicam, za katere upa, da jih športniki vidijo kot pridobitev. Dodal je še, da si občina prizadeva tudi za obnovitev ZAK-a, Kolezije in gimnastične dvorane.

Čestital je vsem, ki so bili v Londonu, tudi Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS), ki je kljub vsemu, kar se je pisalo, pripravil odlično ekipo.

Na sprejemu je spregovoril tudi Janez Kocijančič, predsednik olimpijskega komiteja Slovenije. "Prijetno se je z OI vračati v glavno mesto države, kjer sta župan in podžupan prijatelja športa. Zelo pomembno je, da bi se v prihodnjem ciklusu namenilo več javnega denarja." Zneske, ki jih vložijo Britanci, je primerjal s slovenskimi in dodal, da je pravi čudež, kaj uspe slovenskim športnikom.

V zahvalo fotografija

Urška Žolnir se je tako kot predsedniku države zahvalila tudi županu Jankoviću in mu podarila fotografijo utrinkov iz iger. Nato so športniki skupaj z županom Jankovićem in Janezom Kocijančičem odkorakali proti Kongresnemu trgu, kjer so jim navijači pripravili poseben sprejem.

Komentarjev 5
  • ghz891 11:28 15.avgust 2012.

    "V nagovoru olimpijcem pa se ni izognil niti Stožnicam, za katere upa, da jih športniki vidijo kot pridobitev."Kaj imajo krivulje drugega reda s športniki :)?

  • dd 09:51 15.avgust 2012.

    Iste delovne navade.? Jankovič bi si prav gotovo zaslužil zlato medaljo za vse njegove prevare in kraje.

  • vidralas 08:53 15.avgust 2012.

    Sluzasta dejanja,sluzastih politikov.Športnike ,ki jih sicer cenim,bi pa vprašal,če so predstavljali vso Slovenijo,ali pa samo tisti del,ki ga predstavljajo ti sluzasti politiki.