Šport
4 ogledov

Jankovićeva ostala brez finala

Venus Williams je v polfinalu izločila prvo nosilko Jeleno Janković. Žurnal24 main
V finalu zaključnega turnirja v Dohi se bosta pomerili Vera Zvonareva in Venus Williams. Zvonareva je prvem polfinalu ugnala Dementjevo, Williamsova pa v drugem Jankovićevo.
 

Doha WTA, polfinale

V. Zvonareva (RUS, 8) : J. Dementjeva (RUS, 5) 7:6, 3:6, 6:3
J. Janković (SRB, 1) : V. Williams (ZDA, 7) 2:6, 6:2, 3:6

Zaključni teniški turnir za ženske, ki se odvija v katarski prestolnici Dohi se bliža koncu. Na vrsti je samo še finale, ki bo na vrsti v nedeljo. V finalu se bosta pomerili Rusinja Vera Zvonareva , za katero je to največji uspeh v karieri, in Američanka Venus Williams . Statistika in zgodovina pa pravita, da bo Rusinja do končne zmage težko prišla. V dosedanjih šestih medsebojnih dvobojih je Williamsovo premagala le enkrat, in to leta 2003 na Roland Garrosu . V vseh drugih petih tekmah ji Američanka ni prepustila niti niza.

 
 

Zelo težko mi je, saj sem imela toliko priložnosti za odvzem servisa.

Jelena Janković

 
V drugem polfinalu sta se pomerila Venus Williams in prva nosilka Srbkinja Jelena Janković . Zmage se je, prav tako kot v prvem polfinalu, šele po treh nizih veselila Venus Williams. Prvi niz je Williamsova dobila s 6:2 in s tem že nakazala končni razplet. Prva igralka sveta se je v drugem nizu vendarle zbrala in z identičnim izidom izid izenačila na 1:1. Srbkinja pa odlične igre ni uspela prenesti v tretji niz in tako ostala brez uvrstitve v finale. Venus Williams je po dvoboju dejala: "Tisto kar me je pripeljalo do zmage je bila doslednost ob pravem času. Moja igra temelji na agresivnosti tokrat toda danes sem morala igrati veliko bolj pametno." Jankovićeva, ki je bila po dvoboju zelo razočarana, je po dvoboju ocenila, da je zmago zapravila predvsem v neizkoriščenih priložnostih za odvzem servisa: "Zelo težko mi je, saj sem imela toliko priložnosti za odvzem servisa. Resnično veliko priložnosti še posebej v tretjem nizu, a jih nisem izkoristila in pretvorila v svojo korist. In ravno to je odločilo."

Vera Zvonareva v Dohi igra v odlični formi. © Reuters

 

 
 

Nekatere moje igre res niso bile najboljše, a gledano v celoti je bila moja igra na dokaj visoki ravni.

Vera Zvonareva

 
V prvem polfinalu je po težkem boju slavila Vera Zvonareva , ki je v treh nizih ugnala rojakinjo Jeleno Dementjevo . Prvi niz je po podaljšani igri s 7:6 dobila Zvonareva, ki v Dohi še ni okusila grenkobe poraza. V drugem nizu je tri leta starejša Zvonareva pokazala boljšo igro in izid izenačila na 1:1. V tretjem in odločilnem nizu pa je imela več moči Zvonareva in se tako po dveh urah uvrstila v finale. Zvonareva, ki se je Dementjevi oddolžila za poraz na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu je po dvoboju dejala: "Boj je bil zelo težak. Menim, da je bilo za zmago potrebno skozi celotno srečanje obdržati visoko stopnjo koncentracije. Nekatere moje igre res niso bile najboljše, a gledano v celoti je bila moja igra na dokaj visoki ravni." 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.