Šport
14 ogledov

Jankovićeva tretjič zapored

V zadnjih tednih je vse v znamenju Jelene Janković. Žurnal24 main
Srbska teniška igralka Jelena Janković je zmagovalka turnirja v Moskvi. Philipp Petzschner je dobil turnir ATP na Dunaju, v švedski prestolnici pa se je veselil David Nalbandian.
 

Moskva (WTA), finale

J. Janković (SRB, 1) : V. Zvonareva (RUS, 7) 6:2, 6:4

Srbkinja Jelena Janković , prva nosilka teniškega turnirja v Moskvi z nagradnim skladom 1,34 milijona dolarjev, je v finalu premagala Rusinjo Vero Zvonarevo , sedmo postavljeno igralko, s 6:2 in 6:4. Jankovićeva je v treh tednih osvojila tri turnirje, poleg pokala Kremlja še odprto prvenstvo Kitajske in Porschejev turnir v Nemčiji . Skupaj je letos zmagala na štirih turnirjih in na osmih v karieri. Poleg tega je v tej sezoni še dvakrat igrala v finalu, obakrat, v Miamiju in na odprtem prvenstvu ZDA, jo je ugnala Američanka Serena Williams . Triindvajsetletna Srbkinja je bila na prvem mestu svetovne lestvice WTA teden dni že avgusta, prejšnji ponedeljek pa je prehitela Sereno Williams in bo prva tudi naslednji teden. Williamsova, lani je v Moskvi izgubila v finalu, je tokrat odpovedala nastop zaradi poškodbe.

 

Dunaj (ATP), finale

P. Petzschner (NEM) : G. Monfils (FRA, 8) 6:4, 6:4

Teniški turnir ATP v avstrijski prestolnici z nagradnim skladom 674.000 evrov se je končal s senzacionalno zmago Nemca Philippa Petzschnerja , ki je v današnjem velikem finalu premagal osmopostavljenega Francoza Gaela Monfilsa s 6:4 in 6:4. Za 24-letnega nemškega teniškega igralca iz Bayreutha , ki na lestvici ATP zaseda 124. mesto, je to prva turnirska zmaga v karieri, po zmagoslavju na Dunaju pa se bo prebil med sto najboljših igralcev na svetu.

David Nalbandian z velikanskim pokalom, ki ga je dobil v čast svoji stockholmski zmagi. © Reuters

 

 

Stockholm (ATP), finale

D. Nalbandian (ARG, 1) : R. Söderling (ŠVE, 4) 6:2, 5:7, 6:3

Prvi nosilec teniškega turnirja v Stockholmu z nagradnim skladom 713.000 evrov Argentinec David Nalbandian je v finalu v treh nizih s 6:2, 5:7 in 6:3 premagal domačega upa Robina Söderlinga . Argentinec je tako slavil drugič letos in devetič v karieri. Z dve leti mlajšim Söderlingom se je Nalbandian pomeril že šestič v karieri, skupni izkupiček v zmagah in porazih pa povišal na 5:1. Nazadnje sta se omenjena tekmovalca med seboj pomerila letos v četrtfinalu Davisovega pokala, dvoboj pa je bil tako kot današnji zelo izenačen, saj je Argentinec slavil zmago v petih nizih.

 

Moskva (ATP), finale

I. Kunicin (RUS) : M. Safin (RUS, 7) 7:6, 6:7, 6:3

Ruski teniški igralec Igor Kunicin je osvojil moskovski turnir ATP z nagradnim skladom 770.000 evrov, potem ko je v današnjem velikem finalu premagal sedmopostavljenega rojaka Marata Safina s 7:6 (6), 6:7 (4) in 6:3. Sedemindvajsetletni teniški igralec iz Vladivostoka je v ruski prestolnici dosegel prvo zmago na turnirjih serije ATP.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.