Šport
1 ogledov

Jankovićeva ubranila naslov v Rimu

Jelena Janković je v Rimu že drugič dvignila pokal za zmago. Žurnal24 main
Srbska teniška igralka Jelena Janković je v finalu turnirja v Rimu s 6:2, 6:2 ugnala francosko najstnico Alize Cornet. To je za Srbkinjo prvi osvojeni turnir letos in šesti v karieri.
 

Rim (WTA), finale

J. Janković (SRB, 4) : A. Cornet (FRA) 6:2, 6:2

Jelena Janković , sicer četrta nosilka je z zmago nad 18-letno Francozinjo Alize Cornet , ki se je na glavni turnir uvrstila prek kvalifikacij, obranila naslov, ki ga je v "večnem mestu" osvojila že lani. Za Srbkinjo je Rim skupno šesti osvojeni turnir v karieri in prvi v letošnji sezoni. Na poti do končnega uspeha v prestolnici Italije je Jelena po vrsti premagala Flavio Pennetto , Marijo Kirilenko , Venus Williams , Marijo Šarapovo (predaja) in na koncu še mlado, a talentirano Cornetovo.

Čeprav odstotki dobljenih točk po prvem in drugem servisu ponavadi niso ključen statistični podatek, pa je bilo v finalnem obračunu ravno obratno. Francozinja je osvojila le 3 od 24 točk na svoj drugi servis, kar je bil ob slabi realizaciji brejk priložnosti (3 od 12), največji vzrok za poraz.


Alize Cornet je kljub čustvenemu izlivu solz dokazala, da je pred njo še bogata teniška kariera. © Reuters

 

Na drugi strani je Jankovićeva dobro unovčila izkušnje in v prelomnih trenutkih dvoboja vedno potegnila prave poteze. V prvem nizu je Srbkinja hitro pobegnila nasprotnici na 5:1 in prvi niz dobila s 6:2. Pri 4:2 v drugem nizu je rešila dve žogici za odvzem servisa, takoj zatem pa nasprotnici vzela servis, povedla s 5:2 in suvereno končala dvoboj. Mlada Francozinja med dvobojem ni uspela krotiti čustev. Točila je levje solze, kar je bila le voda na mlin Jankovićeve.

Po dvoboju je bila Jelena Janković precej kritična do svoje igre: "Če sem iskrena, nisem dobro igrala. Med tednom sem prikazala veliko boljše predstave. Tokrat sem igrala z mlado igralko, ki veliko obeta, in nisem vedela, kakšno igro lahko pričakujem. Bila sem favoritka in pod precejšnjim pritiskom. Branila sem naslov, tako da sem zadovoljna, da sem zdržala pritisk in še drugič zmagala."

Jankovićeva bo za zmago v Rimu nagrajena s 196.900 evri. Za Alize Cornet je finale uspeh kariere. Pred tem je bil največji uspeh finale turnirja v Acapulcu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.