Šport
22 ogledov

Jankovićeva ustavila Polono

Polona Hercog je v osmini finala turnirja WTA v Rimu izgubila s Sam Stosur. (Fot
1/5
EPA
Odlično Polono Hercog je na turnirju v Monterreyju šele v polfinalu ustavila nekdanja števlika ena svetovnega tenisa Srbkinja Jelena Janković. Po 70 minutah je bilo 6:3 in 6:2.

Srbska teniška igralka Jelena Janković je v polfinalu ženskega teniškega turnirja WTA v mehiškem Monterreyju z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev ugnala trenutno najboljšo slovensko igralko Polono Hercog v dveh nizih s 6:3 in 6:2. V finalu bo igrala z Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, ki je s 6:4 in 6:1 premagala Argentinko Giselo Dulko.

Jankovićeva, pred časom že prva igralka sveta, zdaj pa prva nosilka turnirja, je dosegla gladko zmago, saj je zanjo potrebovala le nekaj več kot eno uro in zdaj upa, da bo dosegla prvo turnirsko zmago po lanskem marčevskem slavju v Indian Wellsu. Podobno ekspresna je bila zmaga Pavljučenkove, ki v Monterreyju brani lansko zmago.

WTA, Monterrey, polfinale (Ž):


Jelena Janković (Srb/1) : Polona Hercog (Slo/8) 6:3, 6:2

Anastasia Pavljučenko (Rus/2) : Gisela Dulko (Arg) 6:4, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.