Šport
23 ogledov

Jansrud serijsko, polom Slovencev

Kjetil Jansrud EPA
Norvežan Kjetil Jansrud je zmagal na smuku v Beaver Creeku, kar je njegova tretja zmag v svetovnem pokalu zapored. Drugi je bil Švicar Beat Feuz (+0,54), tretji pa Američan Steven Nyman (+0,56). Slovenska četverica je ostala brez točk.

Klemen Kosi je bil 37. (+2,32), Andrej Šporn 51. (+3,70), Rok Perko je po napaki odstopil, Martin Čater, četrti Slovenec, pa je padel in prav tako odstopil.

"Nisem napravil napak. Ta trenutek se vse skupaj razpleta izvrstno," je kratko takoj po tekmi dejal Jansrud. Slavil je že na smuku in superveleslalomu konec prejšnjega tedna v kanadskem Lake Louisu, ko je in v dveh dnevih dvakrat stopil na najvišjo zmagovalno stopničko. Na ameriškem prizorišču je sicer proslavil svojo šesto zmago v svetovnem pokalu. Na povsem drugačni progi, kot je bila pred tednom dni v Kanadi, kjer je bilo tudi zelo mrzlo, je tekmovalce v oblačnem vremenu občasno motila slaba vidljivost.

Proga Ptic roparic Slovencem ni prinesla sreče in velikega preobrata po mestih na začelju na prejšnjem prizorišču. Kosi je trideseterico zgrešil za četrt sekunde. Član smučarskega kluba Branik Maribor je leta 2011 je v Crans Montani dosegel četrto mesto na mladinskem SP v slalomu, vendar se je pozneje preusmeril v hitre discipline.

Polovica ekipe ni prišla do cilja. Tokrat jo je po padcu, ko si je pred tem povozil smuči, dobro odnesel Čater, ki se je zapletel v mrežo, vendar se je sam rešil in nato odsmučal proti dnu smučišča.

V soboto bo v Beaver Creeku ob 19. uri na programu superveleslalom. V smukaški razvrstitvi po dveh tekmah vodi Jansrud (200 točk), ki je prepričljivo prvi tudi skupno (316) pred avstrijskim specialistom za tehnične discipline Marcelom Hirscherjem (180), ki brani veliki kristalni globus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.