Šport
25 ogledov

Janus: Bilo me je bolj strah kot Domna

Jurij Tepeš EPA
Na drugi tekmi v Oberstdorfu je Jurij Tepeš skočil na stopničke, tik pod njimi je bil Peter Prevc. Sedmo mesto je osvojil Domen Prevc.

Finalno serijo so morali po nekaj prestavitvah, pojavila se je nevihtna fronta, zaradi premočnega in spremenljivega vetra po štiridesetih minutah odpovedati. Obveljali so izidi uvodne serije, v kateri je bila trojica Slovencev med sedmerico najboljših, eden na zmagovalnih stopničkah, še trije pa so bili med trideseterico.

"Zelo dober ekipni izid, Jurij tretji, te stopničke so zlate, Peter četrti, Domen sedmi, Lanišek in Semenič sta osvojila prve točke v sezoni v soboto in nedeljo. Na Domna sem zelo ponosen in vesel, da je izjemno izpeljal svoje prve polete. Delal je nekaj napak, vendar so bile to varne. Gre še za enega super letalca v ekipi in tega sem zelo vesel. Ni ga bilo tako strah pred prvim poletom, mene gotovo bolj, potem pa ne več," je dejal slovenski trener Goran Janus in dodal, da ekipa za azijsko turnejo, ki sledi tekmam v Nemčiji, ostaja nespremenjena.

"Danes sem skakal zelo dobro, po petkovih kvalifikacijah je kazalo zelo slabo. Po video analizi pa smo videli, kaj moram narediti. To mi do danes ni uspelo, streznil pa me je tudi sobotni padec v prvem skoku, kar je bila čisto moja krivda. Vlekel sem do konca, pristal na zadnjo nogo ... Drugi skok včeraj pa je šel v pravo smer in se je vse super sešlo. Našel sem prave občutke in grem lahko mirno naprej. Spal bom veliko lažje, kot pa, če bi skakal tako, kot sem včeraj," je bil po svojih sedmih stopničkah v karieri zadovoljen Jurij Tepeš.

Domen Prevc | Avtor: EPA EPA

"Danes sem z izidom in skokom zelo zadovoljen. Vse mi je dobro uspelo, le dan ni dokončan. Ko si enkrat na skakalnici, hočeš še enkrat skočiti. Finalni nastop je bil odpovedan in to je tako, kot da bi ti nekaj manjkalo. Želel sem, da bi še enkrat užival in skočil umirjeno. Potem pa bi videl, kako se bo razpletlo. Po dolgem času sta za mano dva uspešna dneva, sem vesel, da se je to zgodilo, naredil sem dobre skoke, ni bil veter tisti, ki bi mi pomagal. Glava še ni preklopila na nadaljevanje. Imamo še nekaj treningov, kaj za postoriti doma, nato pa nas čaka pot na Japonsko, kjer upam, da bom užival," je dejal Peter Prevc.

Stefan Kraft, tudi sobotni zmagovalec, je imel pred najbližjim tekmecem 12,6 točke prednosti in se je na koncu veselil svoje tretje zmage v svetovnem pokalu. Andreas Wellinger je sicer za tri metre in pol izboljšal svoj sobotni rekord letalnice, vendar je dobil nižje sodniške ocene.

Peter Prevc, ki je četrto mesto delil z Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem (225,5 m), se je tretjič v nizu uvrstil med prvih deset. S tem je napredoval na 12. mesto v skupnem seštevku pokala (349 točk), njegov najmlajši brat Domen pa je izgubil tretje mesto in je zdaj četrti (867).

Pred njim so Poljak Kamil Stoch (1067), tokrat deveti, Tande (953) in Kraft (920). Slednji s polnim izkupičkom 200 točk vodi v posebnem točkovanju poletov pred Wellingerjem (160) in Tandejem (100), nato pa si sledijo Peter Prevc (90), Stoch (89), Domen Prevc (81) in na sedmem mestu Tepeš (71).

Gregor Schlierenzauer je v kvalifikacijah grdo padel, odnesel pa naj bi jo brez težjih poškodb, z odrgninami in modricami. Svetovni pokal za skakalce se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v japonskem Sapporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.