Šport
3 ogledov

Janus: Jedro ostaja enako

sport_kranjec_predstavitev_rovan Žurnal24 main
Goran Janus, ki je prejel pozitivno mnenje za svoj program za novega glavnega trenerja A-reprezentance v smučarskih skokih, dejal, da jedro ekipe ostaja enako.

"Načeloma nisem pričakoval, da bom glavni trener A-ekipe, ker sem si mislil, da bosta Matjaž Zupan in Smučarska zveza Slovenije našla skupni jezik tik pred zdajci. To delo bo zame predstavljalo nov izziv, predvsem pa večjo odgovornost. Šel sem v to, ker nekako že toliko časa delujem v tem športu in je v bistvu eno napredovanje več v moji karieri," je med sejo odbora navzočim medijem povedal Goran Janus, ki bo na mestu glavnega trenerja nasledil Matjaža Zupana.

Janus ne namerava delati revolucije: "Sistematika treniranja bo podobna kot v prejšnji sezoni. Trenažno delo bom nadaljeval in nadgradil iz B-ekipe. Poudarek bomo dajali dvigu motorične kondicije in eksplozivne moči in to bomo tudi izvajali skozi celotno poletno obdobje." Opravljena analiza je namreč pokazala, da bo treba količinsko povečati treninge na skakalnici in tudi treninge kondicije.

Sestavo reprezentance bo dokončno potrjeval zbor za skoke na seji prihodnji četrtek. "Formalno so ekipe sestavljene, čakamo samo še na potrditev. Jedro reprezentance bodo sigurno bronasti skakalci iz Osla, zraven pa jim bomo pridružili predvsem mlade. Glavno merilo pri vključevanju v ekipo so bili rezultati svetovnega pokala," je povedal novi trener, ki je pred dilemo, kako uspešno startati v poletno skakalno sezono, hkrati pa tudi več časa nameniti treningom in razvoju eksplozivne moči pri skakalcih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.