Šport
29 ogledov

Janus: Škoda za Petra

goran janus trener skoki Profimedias
Po prvi tekmi v švicarskem Engelbergu ima v slovenski reprezentanci največ razlogov za veselje Domen Prevc.

Zgodovinska tekma v Engelbergu, na kateri so prvič nastopili vsi trije bratje Prevc, se je za slovenske ljubitelje smučarskih skokov končala z mešanimi občutki.

Po eni strani se lahko veselimo novega vrhunskega uspeha Domna Prevca, ki je z drugim mestom še povečal prednost pred Danielom Andrejem Tandejem v skupnem seštevku svetovnega pokala, po drugi strani pa nas upravičeno skrbi za Petra Prevca, ki je še drugič v letošnji sezoni padel in namesto uvrstitve med elitno deseterico vpisal 26. mesto. Branilec velikega kristalnega globusa je v skupnem seštevku zdaj dvanajsti, kar pomeni, da se bo za nastop na drugi tekmi potegoval v kvalifikacijah. Kljub klavrnemu izplenu je Peter nakazal, da je še vedno sposoben vrhunskega skoka in nobenega dvoma ni, da v letošnji sezoni še ni rekel zadnje besede.

 "Sem zadovoljen, nove stopničke, čestitke Domnu za to in za lep skok v finalni seriji. Škoda Petrovega padca v finalu, če ne bi padel, bi bil znova med deset. Jurij je v točkah, tudi Cene pa je osvojil prve v tej sezoni svetovnega pokala,'' je nastope slovenskih orlov ocenil Goran Janus in dodal, da medijska pozornosti reprezentantom ne pride do živega. "Nas to ne obremenjuje, morda obremenjuje koga drugega," je hudomušno pripomnil in pojasnil, zakak je žirija pred nastopom Domna Prevca v včerajšnjih kvalifikacijah znižala zaletišče.

"Žirija je znižala naletno mesto, glede na skok Tandeja, ki je pristal pri 141.5 metrih. Mi nismo vplivali na to,'' je pojasnil Janus in za konec dodal, da imajo orli še kar nekaj rezerve. "Seveda so rezerve. Jutri je nova tekma, novi dan in gremo dalje. Skakalnica je lepo urejena, tako so rekli fantje, kar se mene tiče, je pa podobna, kot je bila," je zaključil Janus. 

Komentarjev 5
  • Marija Fortič 08:06 19.december 2016.

    Peter je dosegel vse in samo čestitke.Domen pa naj uživa dokler leti. Nič ni večno in upam,da mu bo dolgo dano tako skakati. Novinarji bi se pa enkrat lahko začeli skrbeti zase in pustili pri miru ljudi kateri prinašajo slavo ...prikaži več Sloveniji.Kako ste lahko novinarska srenja tako neumni in nekulturni,malo si preberite in razmislite,koliko škode naredite na vseh področjih s svojimi poročanji.Niti ne preverite samo nekaj vržete ven da imate članek in plačo. Jaz bi vas kazensko preganjala.Sram vas je laho za veliko stvari.In vsi ste izobraženi imate fakultete,etike in morale pa nimate.

  • blueone 12:36 18.december 2016.

    Ni panike, saj je še mlad ima še ogromno časa.

  • Plavi-mil 09:35 18.december 2016.

    Saj bo šlo, brez panike, če ne letos pa drugo leto,vzemi si čas, dovolj si nas razveseljeval, saj bo šlo.