Šport
45 ogledov

Japonski trener pretepal svoje varovanke

rjudži sonoda kaori matsumoto judo japonska EPA
Japonske judoistke, med njimi je tudi nekaj takih, ki so lani nastopile na olimpijskih igrah v Londonu, so pri Japonskem olimpijskem komiteju podale pritožbo nad selektorjem izbrane vrste.

Trener japonskih judoistk Ryuji Sonoda naj bi svoje varovanke med treningom pretepal, nekatere pa so morale nastopati kljub poškodbam.

Primer je prijavilo 15 posameznic in navedlo, da je šlo pri maltretiranju za udarce z roko v obraz in pretepanje po telesu z bambusovimi palicami, podobnimi kot jih pozna borilna veščina kendo. Japonski olimpijski komite je že sprožil preiskavo, pri kateri bo v izdatno pomoč japonska judoistična zveza.

Sonoda ni zanikal dejanj in je dejal: "Do zdaj sem uporabljal metode, za katere sem menil, da so primerne, a bom zdaj razmislil o dejanjih, ki jih je treba spremeniti," je dejal Sonoda.

Japonska izbrana vrsta se je iz Londona vrnila s po eno zlato, srebrno in bronasto kolajno, kar je precej pod dosežkom iz Pekinga leta 2008. Zakon na Japonskem iz leta 1947 prepoveduje telesno kaznovanje, vendar pa peščica tistih, ki ga izvaja, za zdaj ni deležna sankcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.