Šport
25 ogledov

Järvenpää bo pot nadaljeval v Beljaku

Hanu Järvenpää Tilia Olimpija odhod Saša Despot
Potem ko je Hanu Järvenpää v četrtek sporočil, da zapušča Tilio Olimpijo, je le nekaj ur pozneje postalo jasno, da bo pot nadaljeval pri Beljaku.

Že med finalom državnega prvenstva med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami se je po Tivoliju govorilo, da naj bi Hanu Järvenpää po koncu sezone spakiral kovčke in se odpravil v Beljak. Finski strateg tega v četrtek na tiskovni konferenci v hramu slovenskega športa še ni želel potrditi, a že nekaj ur kasneje so Beljačani sami objavili, da bo v prihodnji sezoni ekipi poveljeval ravno Järvenpää.

Finec je v Ljubljani preživel dve leti in pol in pustil velik pečat. V letošnji sezoni je zmaje po petih letih popeljal do naslova državnega prvaka in polfinala lige Ebel, kjer so nato izpadli proti kasnejšim prvakom iz Linza. Järvenpää je v slačilnico Olimpije prinesel potrebno mirnost in nekoliko drugačno miselnost, vedno pa je velik poudarek dajal tudi mladim hokejistom. Najbrž se tudi pri Beljaku nadejajo, da mu bo to uspelo tudi pri orlih, ki so letos ostali celo brez končnice. Järvenpää je podpisal enoletno pogodbo.

Komentarjev 1
  • 1111 14:36 06.april 2012.

    ...čudno...v Sloveniji gre vse v maloro in tisti, ki lahko, čimprej naj jo zbriše...žalostno, ampak res!!