Šport
17 ogledov

Järvenpää okrcal sodnike

Hannu Järvenpää in njegove varovance v četrtfinalu čaka Salzburg. (Foto: Boštjan Boštjan Tacol
Po porazu svojega moštva v gosteh proti Medveščaku se je trener Tilie Olimpija Hannu Järvenpää pošteno razjezil na delivce pravice. "Nadejam se, da jih ne bom več videl na naših tekmah."

Spomnimo, da je Tilia Olimpija v 42. kolu lige Ebel gostovala v Zagrebu, kjer je v zagrebški Areni pred več kot 16 tisoč navijači proti Medveščaku klonila s 3:4. Medvedi so z zmago prehiteli Olimpijo na sedmem mestu lestvice. Ljubljančani so imeli v zadnjih sekundah tudi priložnost za podaljšek, ki pa je niso izkoristili. Bolj kot nad porazom pa se je trener Tilie Olimpija Hannu Järvenpää razjezil nad sodniškim kriterijem. Finski strokovnjak je prepričan, da so delivci pravice sodili v škodo njegovih varovancev.

"Čestitam Medveščaku za osvojeni dve točki in čeprav ne bi govoril o sodnikih, ne morem biti zadovoljen z njihovim sojenjem,“ je po koncu tekme v Areni dejal Finec na klopi naših državnih podprvakov in nadaljeval: "Igrali smo proti zelo dobri ekipi, nato pa smo se morali boriti še proti sodnikom. To me zelo jezi.“ Pritisk trenerja Olimpije se je najbolj zvišal, ko se je spomnil zelo sumljive izključitve zaradi prevelikega števila igralcev na ledu. "Nadejam se, da jih ne bom več videl na naših tekmah.

Järvenpää v prihodnje ob kaznovanem Andreju Hebarju (do konca sezone odhaja čez lužo, kjer bo zaigral za moštvo Colorado Eagles v ligi CHL) ne bo mogel več računati niti na vratarja Aleša Silo, ki bo do konca sezone branil pri drugem moštvu Gradca. Kljub temu pa se nadeja, da bo moštvo letos le uspel popeljati v končnico. "Zaslužili smo veliko več od dvoboja proti Medveščaku, a nismo dobili ničesar. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da se obrnem proti naslednji tekmi, ki nas čaka v petek,“ je še povedal Hannu Järvenpää. Zmaje v petek čaka domač obračun proti petouvrščenemu Gradcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.