Šport
14 ogledov

Jarvis za prvaka WSOP

Matthew Jarvis Žurnal24 main
Odštevanje do začetka finalne mize Glavnega turnirja WSOP se pribljižuje koncu, med letošnji finalisti je tudi Matthew Jarvis.

26-letni Jarvis, ki prihaja iz mesta Surrey v provinci British Columbia, je eden od dveh Kanadčanov, ki sta se prebila na finalko (drugi je Jonathan Duhamel) in se nahaja v zlati sredini novembrske deveterice tako po svoji starosti, kot po številu žetonov, ki jih bo prinesel s seboj (16,7 milijona žetonov). Za Kanadčana bi lahko rekli, da je Glavni turnir WSOP pravzaprav pomenil pravi pokeraški preporod, saj je od takrat slavil na 2 turnirjih (skupaj za 171.000$) in kot vse kaže, bo Matt, svoj finalni nastop pričakal v odlični formi.

Kako se je uvrstil na finalko?
Proti koncu sedmega igralnega dneva, se je po nekaj dvobojih med Jarvisom in Patrickom Eskanderjem, že zdelo, da se bo Kanadčan le stežka prebil v naslednji dan, še posebej potem, ko mu je Eskander z devetkami »skrekal« ase. A Kanadčan je nato prišel na svoj račun še pred zadnjim »sodnikovim žvižgom« …

V zanj morda najpomembnejši igri celotnega turnirja, je ob slepih stavah 60.000/120.000 (15.000 ante), Eskandar pred flopom višal na 240.000 žetonov iz srednje pozicije, oba kanadska finalista Duhamel in Jarvis pa sta iz poznih pozicij njegovo stavo izenačila. Na flopu {10-Clubs}{5-Spades}{3-Spades} je bil prvi na potezi ponovno Eskander, ki je v igro spravil novih 800.000 žetonov, kar je bilo za Duhamela občutno preveč, a ne za Jarvisa, ki je njegovo stavo še enkrat več izenačil. Turn je nato prinesel {9-Spades}, Patrick pa je tokrat nekoliko spremenil svojo taktiko in sprva le čekiral, nato pa na nasprotnikovo stavo v višini 900.000 žetonov, odgovoril s svojim all-inom.

Kanadčan je potreboval le nekaj trenutkov, preden je v igro tudi sam spravil vse svoje žetone in pokazal {K-Spades}{J-Spades} za barvo, medtem ko je Eskander s {5-Hearts}{5-Diamonds}, za zmago potreboval še nekaj pomoči s strani skupnih kart. Vse je bilo tako odvisno od zadnje karte, ki pa je povsem zgrešila izzivalca in tako zmago v tej igri in več kot 13 milijonov žetonov, naklonila Matthewu Jarvisu.

Kaj lahko od njega pričakujemo?
Na finalki se je Jarvis znašel v samem središču dogajanja, saj mu je pripadlo mesto številka 6, kjer bo imel na svoji desni Michaela Mizrachija (Sedež #5) in rojaka Duhamela (Sedež #4), ki je hkrati tudi vodilni igralec, na svoji levi pa najbolj agresivna igralca za mizo – Johna Racenerja (Sedež #7) in Filippa Candio (Sedež #8). Ta pozicija mu sicer omogoča nekaj manevrskega prostora, največja nevarnost, ki na začetku preži nanj pa sta igralca, ki se nahajata za njim, saj sta dokaj nepredvidljiva in mu zagotovo ne bosta pustila, da bo prav poceni lahko pogledal kak flop.

Glede na to, da bo s seboj na finalno mizo prinesel za 33BB žetonov, ima Jarvis ta luksuz, da lahko prvih nekaj iger še čaka na dobre karte in tipa svoje nasprotnike. A pri tem ne sme odlašati prav dolgo, saj ga bodo sicer požrle slepe in ante stave in mu tako onemogočile boj za boljšo uvrstitev, česar se očitno dobro zaveda tudi sam Kanadčan, saj je to izpostavil tudi v pogovoru z naš Kristy.

Ključen za njegov uspeh bo dober štart, saj ga lahko že 1 sama napačna poteza v zgodnji fazi finalke potisne v situacijo, kjer mu bo preostalo le še to, da zarine in zamiži. Spet po drugi strani, če bo njegov začetek uspešen in bo prišel do novih žetonov, po možnosti od igralcev ki so mu najbližji, jim utegne v nadaljevanju še hudo zagreniti življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.