Šport
91 ogledov

Jasenka Puc: "Težko je razumeti"

Miha Pantelič in Roman Pungartnik Gregor Katič
"V teh težkih trenutkih se vsem zahvaljujemo za podporo, pomoč in lepe besede," je ob smrti Iztoka Puca povedala njegova življenjska sopotnica Jasenka. Smrt nekdanjega izvrstnega rokometaša pa ni prizadela samo njegovih najbližjih. Za njim žalujejo tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem, kjer je prav tako pustil globok pečat. "Preminil je nocoj okrog treh zjutraj ... Ne vem, kaj naj rečem ... Samo napišite nekaj lepega," je povedal bivši hrvaški reprezentant Slavko Goluža.

"V teh težkih trenutkih se vsem zahvaljujemo za podporo, pomoč in lepe besede. Težko je razumeti, da moramo življenje nadaljevati brez Iztokovega nalezljivega nasmeha in pozitivne kritike, ki nam je vedno dajal moč, da smo prestali težke trenutke in dajali vse od sebe,“ je ob smrti Iztoka Puca dejala njegova žena Jasenka, ki je bila v težkih trenutkih vseskozi ob svojem možu Iztoku in do zadnjega upala na srečen konec. Na žalost pa ga ni dočakala …

 

Pungartnik: "Žalovala ne bo le Slovenija"

Direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško in nekdanji soigralec Iztoka Puca pri Florjanih, Roman Pungartnik, je za Žurnal24 izrazil globoko sožalje družini preminulega rokometaša, ki ga uvršča v sam svetovni vrh. Pungartnik si je Puca najbolj zapomnil po njegovem prihodu v celjski klub leta 1994, ko so pod Golovcem začeli graditi izjemno zgodbo o uspehu, s Slovenjgradčanom v glavni vlogi.

"Izrazil bi globoko sožalje svojcem, vsej družini in prijateljem. Po drugi strani se zavedamo, da je rokomet izgubil velikega človeka in še večjega rokometaša. Iztok je svoje življenje namenil športu, tako kot njegova družina, ki ga je maksimalno podpirala, in tako kot njegov sin, ki je šel po njegovih stopinjah in se začel ukvarjati s športom. Odšli so v tujino in na koncu nas je zapustil zelo mlad, temu športu bi lahko dal še ogromno. Zdaj vidimo, kako zahrbtna je ta bolezen, z njo se je boril, vsi smo bili z njim, poskušali smo mu lajšati bolečine, a žal je ta boj izgubil. Pri našem klubu, kjer je pustil tako velik pečat, je danes res žalosten dan."

Puca so ob 60. obletnici Rokometne zveze Slovenije izbrali za najboljšega levega zunanjega igralca v zgodovini, za Pungartnika pa dvomov o tem, da je bil tudi svetovna "klasa", ni: "Gotovo je bil eden boljših na tem položaju. Svet je dal ogromno dobrih rokometašev, ampak Iztok je bil nekaj posebnega. Je edini, ki je igral za tri države na olimpijskih igrah, kjer je tudi osvajal medalje, kar je nekaj nepojmljivega. Žalovala ne bo le Slovenija, temveč mislim, da tudi širša svetovna javnost, saj je izgubila takega igralca, kot je Iztok."

Puc se je v stari dvorani Golovec podpisal pod meteorski vzpon rumenih, kjer je tvoril ubijalski napad s Pungartnikom in drugimi zvezdami celjskega rokometa. "Najbolj si ga bom zapomnil po tem, ko se je davnega leta 1994 pojavil v Celju in začel nastopati za naš klub. Takrat mislim, da si ni nihče mogel, niti upal, privoščiti take zvezde, kot je Iztok. Vsi vemo, da smo bili takrat na začetku naše samostojnosti in se šele začeli uveljavljati v Evropi. Iztok je bil eden tistih, ki nam je tukaj veliko pomagal. Če imaš v ekipi tako zvezdo, lahko to samo pomeni, da je klub na pravi poti, da dela dobro, in vsem nam je prinesel dodano vrednost, neko znanje, ki smo ga mi, ki smo bili šele na začetku svojih poti, z veseljem vsrkali. Bil je izrazit 'šuter', imel je res specifičen strel … Žal je tako, da ga ni več med nami," je še sklenil Pungartnik.

Hrvaška: "Umrla je rokometna legenda"

"V 46. letu starosti je v noči s srede na četrtek umrla legenda hrvaškega in jugoslovanskega rokometa Iztok Puc," piše hrvaški spletni portal 24sata. "Z zahrbtno boleznijo, ki je napadla jetra in pljuča, se je v zadnjih nekaj mesecih boril doma na Floridi. Pred tednom dni se mu je stanje malce izboljšalo in čakalo ga je zdravljenje v Kaliforniji. Bolezen je bila hitrejša in po letu dni in Velimirju Kljajiću je odnesla še eno legendo hrvaškega rokometa in športa," dodajajo.

Nekdanji hrvaški reprezentant Slavko Goluža je zmogel le nekaj besed: "Preminil je nocoj okrog treh zjutraj ... Ne vem kaj naj rečem ... Samo napišite nekaj lepega," je povedal za Index. Puc je preminil samo dva dni pred tekmo Lige prvakov med Zagrebom in Barcelono, na kateri so nameravali organizatorji vse prihodke nameniti njegovemu zdravljenju. Ob 12. uri se je novinarska konferenca pred tekmo v Zagrebu začela z minuto molka, direktor kluba Bartol Kaleb pa je pozval gledalce, naj napolnijo dvorano, saj bodo vse prihodke namenili družini pokojnega.

"Izrazil je željo, da ga upepelimo in en del raztresemo v Novalji, drugega pa pri materi. Želim si, da bi dali vsi vse od sebe, da se od njega dostojanstveno poslovimo," je v solzah pristavil predsednik kluba Zoran Gobac.

Balić: "Puc najboljši levi 'bek', ki je igral rokomet"

Zagrebov zvezdnik Ivano Balić meni, da je bil Puc najboljši levi zunanji vseh časov, želi pa si tudi, da bi zagrebška dvorana v soboto pokala po šivih: "Po mojem mnenju je bil Puc mogoče najboljši levi 'bek', ki je igral rokomet. Imel je vse, od strela do pregleda nad igro in zares je žalostno, kar se mu je zgodilo. Zaradi tega, še posebej zaradi tega, upam, da bodo ljudje napolnili tribune in da se bo prodalo toliko kart, kolikor bo mogoče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.