Šport
19 ogledov

Javorjevi listi presenetili vodilno ekipo

toronto maple leafs pittsburgh penguins Profimedias
Hokejisti Toronto Maple Leafs, ki so šele na 13. mestu vzhodnega dela lige NHL, so doma z 2:1 po podaljšku presenetili vodilno moštvo tega dela lige Pittsburgh Penguins, ki ima 45 točk.

Na čelu lige je sedaj vodilno moštvo zahodnega dela Chicago Blackhawks, ki je v gosteh s 6:4 premagalo St. Louis Blues in ima 46 točk. Le dve točki manj imajo igralci Montreal Canadiens, ki so z 2:1 na gostovanju odpravili Washington Capitals. Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bodo v noči na ponedeljek po slovenskem času igrali v Bostonu.

V Torontu je po dveh minutah dodatnega dela igre dvoboj odločil Jake Gardiner, njegov soigralec Frederik Andersen pa je ubranil 33 strelov; domači so s tem po treh porazih v nizu prišli do nove zmage. Igrali so veliko bolj napadalno kot tekmeci in gosti se lahko za točko zahvalijo čuvaju mreže Marc-Andreju Fleuryju, ki je zaustavil kar 47 poskusov domačih.

V vratih ekipe Rangers je tokrat namesto Anttija Raante drugič zapored stal Šved Henrik Lundqvist in zaustavil 31 strelov; na omenjenih dveh tekmah je tako dobil le en gol. Jimmy Vesey in Mats Zuccarello sta zadela v kazenskih strelih za zmago gostov iz New Yorka, ki so slavili petič na zadnjih šestih tekmah.

Chicago in St. Louis sta se pomerila v ogrevanju pred zimsko klasiko, ki jo bosta odigrala 2. januarja na stadionu Busch. Blackhawks so do četrte zmage v nizu prišli v zadnji tretjini, ki so jo dobili s 3:0 po zadetkih Šveda Niklasa Hjalmarssona, domačina Vinnie Hinostroze in Rusa Artemija Panarina, slednji je zbral še dve podaji.

Vratar Montreala Carey Price (20 obramb) je slavil 250. zmago v ligi, premagal ga je le Nicklas Backstrom, ki je v 35. minuti izenačil na 1:1. Dobri dve minuti pozneje je končni izid postavil Jeff Petry, Artturi Lehkonen pa je dosegel edini zadetek v uvodni tretjini.

Hokejisti Dallas Stars so prizadejali prvi poraz ekipi Philadelphia Flyers po 25. novembru. Slednji so klonili v gosteh z 1:3 in končali niz desetih zmag. Že na začetku tretjega dela igre je za vodstvo domačih z 2:1 poskrbel Adam Cracknell, 18 sekund pred koncem pa je zadnji gol na tekmi zabil Jordie Benn.

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 3:2 (po kazenskih strelih)
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4:6
Nashville Predators - New York Rangers 1:2 (po kazenskih strelih)
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 2:1 (po podaljšku)
Ottawa Senators - New Jersey Devils 3:1
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 6:4
Washington Capitals - Montreal Canadiens 1:2
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2:1 (po kazenskih strelih)
Dallas Stars - Philadelphia Flyers 3:1
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.