Šport
11 ogledov

''Jaz sem na vrhuncu, toda Nadal je favorit''

novak đoković EPA
Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković pred začetkom drugega grand slama v sezoni na Roland Garrosu opozarja, da kljub njegovi dobri formi favorit ostaja Rafael Nadal. Španec je Noleta letos na peščeni podlagi premagal že dvakrat.

Čeprav Đoković priznava, da se nahaja v najboljšem obdobju svoje kariere, pa ne zanika dejstva, da je na peščeni podlagi še vedno favorit Rafael Nadal, drugače poznan tudi kot kralj peska.

''Vedno imam pozitiven odnos in gojim velika pričakovanja do sebe. Lansko leto je bilo najboljše v moji karieri. Nahajam se v najboljšem obdobju in želim izkoristiti samozavest, da dosežem dober rezultat na Roland Garrosu,'' je povedal Srb. Kljub dobrim predstavam pa se Nole zaveda, da bo njegov največji tekmec za končno zmago po vsej verjetnosti spet drugi igralec sveta. ''Nadal je favorit. Zame je on na tem turnirju in peščeni podlagi nasploh vedno favorit. On je najuspešnejši igralec na tej podlagi. V Rimu je igral zares dobro,'' je povedal Đoković, ki ga je Španec v finalu masters v Rimu porazil v dveh nizih. ''Igrala sva izenačen dvoboj, toda on je bil boljši. Moraš biti pripravljen, ker pričakuješ, da bo on na najvišjem nivoju, še posebej v zadnjih kolih turnirja,'' je ocenil prvi igralec sveta.

V primeru zmage v Franciji bi Novak Đoković postal prvi igralec po Rodu Laverju, ki mu je uspelo zmagati na štirih zaporednih turnirjih za grand slam. V treh zaporednih finalih (Wimbledon, US Open, OP Avstralije) je v porazil prav njegovega največjega tekmeca v Parizu - Rafaela Nadala. ''Seveda bi bilo neverjetno osvojiti štiri zapored, toda o tem nočem preveč razmišljati, ker ne želim takšnega pritiska,'' je dodal Nole, ki ga v prvem kolu čaka obračun s Potitom Staracejem. V primeru zmage, ki je vse prej kot vprašljiva, bi se lahko v drugem kolu pomeril z našim Blažem Kavčičem. Najboljši slovenski tenisač pa bo prej moral preskočiti oviro, ki sliši na ime Lleyton Hewitt.

Hewitt po operaciji nared za dvoboj s Kavčičem

Enaintridesetletni Avstralec Lleyton Hewitt, nekdanji prvi tenisač sveta, je operaciji noge nared za nastope in tudi na prvi krog odprtega prvenstva Francije, v katerem se bo pomeril z najboljšim Slovencem Blažem Kavčičem. Hewitt, trenutno 175. igralec svetovne lestvice, je imel po posegu dva tedna časa za trening.

Nekdanji zmagovalec turnirjev za grand slam v Wimbledonu in ZDA je imel kronične težave s palcem na levi nogi. Z dvema vijakoma in kovinsko ploščico, ki so jih vstavili med operacijo, pa naj bi mu omogočili podaljšanje športne poti. V zadnjih treh sezonah je zaradi različnih poškodb malo igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.