Šport
15 ogledov

''Jaz zaviram za živali, Lewis ne''

sebastian vettel lewis hamilton EPA
Sebastian Vettel se je po dirki za VN Kanade šalil, da je imel zmagovalec Lewis Hamilton pomoč samomorilskih galebov.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton se je z drugo zaporedno zmago na dirki za VN Kanade vodilnemu Nicu Rosbergu približal na vsega devet točk zaostanka.

Britanski dirkač je v Montrealu ugnal Sebastiana Vettla in Valtterija Bottasa ter se tako znova vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. Rosberg, zmagovalec uvodnih štirih preizkušenj, je na zadnjih treh dirkah zabeležil odstop, peto in sedmo mesto, s tem pa je njegova prednost povsem skopnela.

Start VN Kanade je najbolje uspel Vettlu, ki se je pred uvodnim ovinkom zavihtel na prvo mesto. Dirkač Ferrarija je imel drugačno strategijo od Hamiltona, kar ga je na koncu stalo možnosti za zmago, dodatno pa sta k uspehu svetovnega prvaka pripomogla tudi samomorilska galeba, ki sta za trenutek upočasnila njegovo vožnjo.

''V prvih nekaj krogih je bilo Lewisa težko zadrževati izven DRS območja. Nekaj me je zmotilo, pogovarjala sva se o tem in moram omeniti... na stezi sta bila dva galeba, mislim, da sta želela storiti samomor. Nahajala sta se v prvem ovinku, zato sem moral zapeljati bolj na široko. Lewisu očitno ni bilo mar in pridobil je kar nekaj časa, pol sekunde, a paru nisem želel storiti usluge, da bi se poslovila za vedno. Ko je mimo pripeljal Lewis, sta si premislila in odletela. Ni pošteno. Jaz zaviram za živali, Lewis ne,'' se je šalil štirikratni svetovni prvak.

Vettel se je po dirki vmešal v Hamiltonov intervju s televizijsko hišo Sky Sports. ''Ne zavira za živali. Morali ga boste ošteti. Dva galeba, prvi ovinek. Jaz sem dirkač in moram najti razlog, zakaj me je danes premagal,'' se je 'jezil' Vettel, Hamilton pa mu je odvrnil, da je bilo vse skupaj zrežirano. ''Bilo je načrtovano. Saj veš, da se razumem z živalmi, kajne? Jaz sem kot dr. Dolittle. Naročil sem jima, naj bosta tam in res sta bila.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.