Šport
72 ogledov

Je šel šef Mercedesa tokrat predaleč?

toto wolff EPA
Red Bull je obsodil potezo šefa Mercedesa Tota Wolffa, ki je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Braziliji poklical očeta mladega dirkača Maxa Verstappna.

Dirkači formule 1 so v Sao Paulu opravili predzadnje kvalifikacije v letošnji sezoni. Najboljši startni položaj si je privozil Lewis Hamilton, ki bo poskušal v finišu sezone nadoknaditi zaostanek za Nicom Rosbergom.

Mercedes, ki si je že davno zagotovil naslov konstruktroskega prvaka, je zaradi internega obračuna obeh srebrnih puščic vse bolj na trnih, zato se v upanju, da razpleta ne bi krojila tehnična okvara ali druge ekipe, zateka k drastičnim ukrepom.

Šef srebrnih Toto Wolff je pred dirko v Braziliji poklical Josa Verstappna, nekdanjega dirkača F1 in očeta 19-letnega Maxa Verstappna, ki dirka za Red Bull. Wolff je Verstappna starejšega zaprosil, če lahko svojemu sinu naroči, naj se ne vmešava v obračun med Hamiltonom in Rosbergom.

Toto Wolff in šef Ferrarija Maurizio Arrivabene | Avtor: EPA EPA
Povod za telefonski klic je bil napet uvod v VN Mehike, na kateri bi najmlajši dirkač na startni vrsti skoraj pokvaril Rosbergov pohod proti prvemu naslovu prvaka. ''Tri dirke pred koncem se s kolesi ne dotikaš vodilnega v prvenstvu,'' je takrat izjavil Wolff.

Pri Red Bullu so zaradi klica ogorčeni. ''Jos mi je povedal v četrtek, ko je pripotoval sem. Presenečen sem bil, da je Toto poklical očeta dirkača iz druge ekipe,'' je povedal prvi mož avstrijskega moštva Christian Horner.

''Mislim, da je bil Jos enako presenečen, da Toto ni govoril le v imenu Mercedesa, temveč tudi Ferrarija. Prav tako je dejal, da si Max s svojo vožnjo ne dela nobenih uslug. Še nikoli nisem slišal, da bi šef ekipe klical dirkačevega očeta, a očitno je Toto menil, da to mora narediti,'' je dodal Horner in se pošalil na račun Mercedesa.

''To je popolna neumnost. Če Toto želi, imajo lahko ob 11h svojo dirko, ob 14h pa bo na sporedu velika nagrada, na kateri lahko vsi dirkajo. Tako Daniel kot Max se bosta borila za najboljši rezultat. Seveda se odivja bitka za naslov, a to je med njima, v našem interesu pa je najboljši rezultat na dirki,'' je bil jasen šef Red Bulla.

christian horner red bull | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.