Šport
14 ogledov

Je za Milita prostor v prvi enajsterici?

Diego Milito je nov nogometni bog, a to še ne pomeni, da bo v prvi enajsterici a Žurnal24 main
Za dan ali dva je kot najboljši na svetu pozabljen Lionel Messi. Nov nogometni bog je Diego Milito. A ko se bo začelo SP: bo Milito v prvi enajsterici Argentine? Diego Maradona ne da dokončnega odgovora.

Za sabo ima spektakularno sezono, a tudi drugi jo imajo, še posebej Messi, Tevez in Aguero.
Diego Maradona
Diego Milito je poskrbel za trojno krono Interja Milana: v soboto je dvakrat zadel za zmago v Ligi prvakov, pred tem tudi na zadnji tekmi v Serie A za scudetto, ključni mož moštva je bil tudi v finalu italijanskega pokala. A Milito, ki je pred sezono za drobiž prišel k Interju, je le eden od šestih napadalcev, ki so na širšem seznamu selektorja Diega Maradone. Bo ob do te sezono bolj uveljavljenih Lionelu Messiju, Carlosu Tevezu, Sergiu Agueru, Martinu Palermu in Gonzalu Higuainu sploh dobil priložnost v dresu Argentine na bližnjem svetovnem prvenstvu?

"Milito me ni presenetil. Za sabo ima spektakularno sezono, a tudi drugi jo imajo, še posebej Messi, Tevez in Aguero," je na zgornje vprašanje začel odgovarjati Maradona. "Milito je pokazal, da sem imel prav, ko sem ga uvrstil na širši seznam. Igral pa bo tisti, ki bo takrat v najboljši formi." V zadnjem letu sta bila njegova prva napadalca Messi in Higuain. Bosta tudi v Južni Afriki? "Nimam članov prve ekipe in nimam rezervistov," zatrjuje Maradona, ki ga z Argentino na SP čakajo obračuni z Nigerijo, Južno Korejo in Grčijo.

Argentina bo ta ponedeljek igrala prijateljsko tekmo s Kanado, in sicer bo to poslovilna tekma od starega stadiona River Plateja. Milito in njegov soigralec iz Interja Walter Samuel ter nogometaš Bayerna Martin Demichelis danes ne bodo igrali, saj se še niso priključili reprezentanci. "Leta 1986 smo se na prvenstvo pripravljali 70 dni, zdaj jih imamo le 20, a se še vedno nisem odločil za 23 igralcev. Imamo veliko dobrih nogometašev in pravih borcev. Ta ekipa je podobna tisti iz leta 1986, saj so prav tako lačni slave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.