Šport
18 ogledov

Jeglič: "Muršak je neverjetno hiter"

Žurnal24 main
Janu Muršaku se obeta prvi nastop v ligi NHL za Detroit. O enem najobetavnejših slovenskih hokejistov smo klepetali z njegovim vrstnikom in reprezentančnim soigralcem Žigo Jegličem.
Detroitova klubska stran poroča, da se Janu Muršaku, ki je bil v ekipo vpoklican zaradi številnih poškodb, prvi nastop obeta že nocoj, ko Rdeča krila gostujejo v Coloradu. Njegovi delodajalci so pohvalili njegovo statistiko pri moštvu Grand Rapids v AHL. Mariborčan je v 33 tekmah dosegel 10 golov (3. strelec ekipe), imel 13 podaj (5. asistent moštva). Po seštevku točk je Muršak četrti najuspešnejši igralec ekipe.

"Gotovo je vrhunski igralec. Privoščim in želim mu, da bi izkoristil svoj debi, poskušal tudi ostati v prvi ekipi in nadaljevati sezono," je za uvod dejal jeseniški napadalec Žiga Jeglič in iz rokava stresel Muršakove glavne adute: "Na prvem mestu je hitrost. Ko sem ga nazadnje videl na reprezentančni akciji, je bil res neverjetno hiter. Ima dober strel, pregled nad igro. Če bo izkoristil svoj debi, prvih nekaj tekem, ki jih bo morebiti odigral, lahko postane zelo dober igralec v NHL."

Ker je Muršak kariero začel v Mariboru – že s 17 leti se je nato preselil v klub Česke Budjejovice –, z Jegličem nista bila klubska soigralca, ampak tekmeca. Kako se Jeglič spominja križanj palic z njim v najstniški dobi? "Večino časa je preživel pri Mariboru, jaz sem bil pri Bledu. Srečevala sva se v mlajših klubskih kategorijah. Bil je z naskokom glavni igralec Maribora, vsi so igrali nanj. Spomnim se, kako je vodil plošček, dejal po pet zadetkov na tekmo ali pa še več. Tudi v ZDA mu gre super, blestel je v ligi AHL in mislim, da si zares zasluži to priložnost."

Seveda pa Američani z večjo pozornostjo slovenski hokej spremljajo predvsem zaradi Anžeta Kopitarja. "Anže je odprl pot vsem in upam, da jih bo čim več šlo po njegovih stopinjah," je za zurnal24.si še dejal Jeglič, ki na svoje morebitno nastopanje v NHL gleda zelo trezno, ampak ... "Moji cilji so napredovati vsako leto. Mogoče kdaj pa ..."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.