Šport
9 ogledov

Jeglič v zadnji minuti rešil rise

Žiga Jeglič (desno) bo v prihodnosti zagotovo pomemben član slovenske reprezenta Saša Despot
Slovenski hokejisti so tudi na drugi prijateljski tekmi na gostovanju na Poljskem ugnali domačo izbrano vrsto z 2:1 (0:0, 1:0, 1:1). Slovensko zmago je v zadnji minuti rešil Žiga Jeglič.

Tako kot prvi je bil tudi drugi dvoboj Poljske in Slovenije izenačen od začetka do konca. Oba selektorja sta sicer nekoliko premešala svoji ekipi, poljski selektor Wiktor Pysz je na tribuni pustil celo udarni napad Laszkiewicz-Slabon-Sarnik.

Gledalci so na prvi gol na nedeljski tekmi čakali skoraj 40 minut. Dotlej sta se pred njihovimi očmi odvili dve precej različni tretjini. V prvi so prevladovali gostitelji in kar malce presenetili slovensko selekcijo, ki je po zaspanem začetku potrebovala precej časa in truda za vzpostavitev ravnotežja. Slovenija je bila najbliže zadetku, ko sta Marcel Rodman in Tomaž Razingar zadela vratnico, pri domačih pa je dve minuti pred koncem prečko zadel Krzystof Zapala.

Razmerje moči se je po prvem odmoru povsem obrnilo na glavo, spet pa je blestel napad Tičar-Jeglič-Sabolič z vrsto nevarnih kombinacij. Dve izključitvi na domači strani sta slovensko prevlado še povečali, število priložnosti pa je raslo iz minute v minuto, sorazmerno pa tudi število napak poljske vrste. V 38. minuti so lepo in kombinatorno igro "risi" vendarle nadgradili z golom, ob številčni prednosti je Blaž Gregorc meril natančno z modre črte in zadel pod prečko.

Slovenci so prednost zadržali le do tretje minute zadnje tretjine, ko je malo pred modro črto na daljšo vratnico sprožil Rompkowski in presenetil dotlej zelo zanesljivega Andreja Hočevarja. Gostitelji so na krilih zadetka zaigrali še ostreje, kar je privedlo do prvih iskric in dveh obojestranskih izključitev. Ponovno se je zaiskrilo na ledu ob koncu 57. minute, nekaj udarcev sta si izmenjala Aleš Kranjc in Maciej Urbanowicz in si prislužila po dve minuti kazni. Šok za domačine je prišel v zadnji minuti, ko je po natančni podaji Tičarja z natančnim strelom zadel Jeglič.

Kopitar: "Najbolj me skrbi realizacija"

"Zelo podobna tekma kot včeraj. Imeli smo prevlado, nadzor, res pa je bila prva tretjina malce bolj ležerna, kar se rado zgodi, ko si na takih gostovanjih že malce z mislimi na poti domov. Današnja druga tretjina je bila najboljša z obeh tekem, v zadnji tretjini smo spet malce zaspali, dobili gol, ampak kar me najbolj skrbi, je realizacija. Imeli smo ogromno priložnosti v drugi tretjini, ki jih nismo izkoristili, in to bo treba popraviti," je po današnji tekmi povedal selektor Matjaž Kopitar.

V okviru priprav na aprilsko svetovno prvenstvo v Ljubljani, na katerem se bo Slovenija spet poskusila prebiti v elitno skupino svetovnega hokeja, bodo risi v petek in soboto doma odigrali prijateljski tekmi s Hrvaško. Obe tekmi se bosta začeli ob 19.15.

Prijateljska tekma:

Poljska : Slovenija 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Gregorc (38), Jeglič (60); Rompkowski (43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.