Šport
17 ogledov

Jelena bo igrala v Portorožu

Jelena Janković je nazadnje zmagala turnir v Indian Wellsu. (Foto: Foto: Reuters Žurnal24 main
Pomembna novica za vse ljubitelje vrhunskega ženskega tenisa: na turnirju serije WTA v Portorožu bo sredi julija kot prva nosilka nastopala Srbkinja Jelena Janković.

Na letošnjem teniškem turnirju v Portorožu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev (178.600 evrov) bo nastopila tudi nekdanja številka ena ženskega tenisa − Srbkinja Jelena Janković. Zdajšnja četrta igralka sveta bo na igriščih marine Portorož prva nosilka. Turnir bo v Portorožu potekal med 17. in 25. julijem. Poleg najboljših slovenskih igralk Polone Hercog, Katarine Srebotnik in Maše Zec Peškirič bodo v Portorožu loparje vihtele še nekatere najboljše predstavnice te igre z Balkana − ob Jankovićevi bodo igrale še Petra Martić, Karolina Šprem in Jelena Kostanić Tošić, med prijavljenimi pa je tudi lanska finalistka in zmagovalka turnirja leta 2008 Italijanka Sara Errani.

Prva nosilka že šeste izvedbe portoroškega turnirja bo tako trenutna številka štiri svetovne lestvice Jelena Janković. Petindvajsetletnica iz Beograda ima za sabo zelo dobro prvo polovico sezone: marca je na uglednem turnirju v Indian Wellsu osvojila svoj 12. turnirski naslov, sredi maja pa je v Rimu postala prva igralka, ki je uspela v istem turnirju na peščeni podlagi premagati obe sestri Williams. Ta dosežek jo je pripeljal do finala, kjer pa jo je nepričakovano premagala nepostavljena María José Martínez Sánchez, ki je še leta 2008 v Portorožu nastopila (in tudi izpadla) v kvalifikacijah.

Na slovenski Obali bo poleti vihtela svoj lopar tudi Petra Martić. Devetnajstletna Splitčanka, ki tako kot Polona Hercog trenira pod vodstvom Zoltana Kuharszkega, se je letos najbolj izkazala na velikih turnirjih v Severni Ameriki: v Indian Wellsu je izgubila v drugem krogu proti kasnejši zmagovalki Jeleni Janković, v Miamiju pa je prišla še stopničko višje. Martićeva je doslej v Portorožu nastopila dvakrat: tako leta 2008 kot leta 2009 se je uvrstila v četrtfinale in obakrat navdušila s svojo hitro in dinamično igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.