Šport
68 ogledov

Jerasov seznam za tekmo Sydney – Atlanta

Leopold Jeras je sedel na klopi slovenske rokometne reprezentance, ko je ta v Za Bobo
Nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance Leopold Jeras bo v okviru humanitarne akcije za pomoč družini umrlega Iztoka Puca znova zbral zasedbo, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000. Ta se bo 5. novembra v Celju pomerila z zlato hrvaško izbrano vrsto z olimpijskih iger v Atlanti leta 1996.

Spominska tekma med Slovenijo (Sydney 2000) in Hrvaško (Atlanta 1996) se bo v celjski dvorani Zlatorog začela ob 17. uri, dve uri pozneje pa bo na sporedu še tekma med Slovenijo in Celjem Pivovarno Laško.

Moška rokometna izbrana vrsta je edina slovenska reprezentanca, ki je v ekipnih športih nastopila na poletnih olimpijskih igrah. Olimpijski nastop v Sydneyju si je zagotovila s petim mestom na evropskem prvenstvu na Hrvaškem leta 2000, štiri leta pozneje pa je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Atenah, potem ko je na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 osvojila srebrno odličje.

Na Jerasovem seznamu so naslednji igralci: Branko Bedekovič, Tettey Banfro, Gregor Cvijić, Zoran Jovičić, Andrej Kastelic, Beno Lapajne, Jani Likavec, Zoran Lubej, David Imperl, Aleš Pajovič, Rolando Pušnik, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič, Roman Šavrič, Uroš Šerbec in Renato Vugrinec. V Jerasovi ekipi so tudi Bojan Čotar (pomočnik selektorja), Boris Stajnko (tehnični vodja), Rudi Čajavec (zdravnik), Mile Maksimović (fizioterapevt), Stane Ostrelič (direktor) in Zoran Janković (tedanji, zdaj častni predsednik Rokometne zveze Slovenije).

Pogreb legendarnega nekdanjega rokometaša in reprezentanta Iztoka Puca bo v četrtek, 3. novembra, ob 13.20 na Aleji velikanov na pokopališču Mirogoj v Zagrebu. Komemoracija bo isti dan ob 11. uri v mali dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski v Zagrebu.

V Sloveniji sta s spominsko-človekoljubno akcijo začela njegov nekdanji klubski in reprezentančni soigralec Rolando Pušnik in Dragana Jusupović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.