Šport
30 ogledov

Jerman na treningu v vrhu

Andrej Jerman je s 4. mestom na treningu napovedal boj za najvišja mesta. (Foto: Žurnal24 main
Alpski smučarji se bodo konec tedna v norveškem Kvitfjellu merili v hitrih disciplinah. Andrej Jerman je bil na prvem uradnem treningu smuka kar četrti.

Andrej Jerman se je na progo pognal kot 19. tekmovalec in pristal tik pod vrhom. Pred njim je najhitrejši čas dosegel najboljši smukač v tej zimi Švicar Didier Cuche, ki je za 35 stotink sekunde prehitel Avstrijca Klausa Krölla in za 65 stotink Italijana Christofa Innerhoferja. Jerman je za najhitrejšim danes zaostal za 91 stotink sekunde.

"Občutek po treningu je bil v redu, želim si vsekakor vožnjo ponoviti tudi na tekmi ter predvsem uživati v smučanju, saj je potem vse veliko lažje. Mislim, da sem 'furo' kar solidno odpeljal, sem pa naredil nekaj napak, ki so me stale nekaj časa. V bistvu sem s prikazanim zadovoljen," je po prvem in zadnjem treningu pred petkovim in sobotnim smukom povedal Jerman, ki ga niso motile niti nizke temperature na startu: "Ni bilo sile, ker sem se dobro ogrel." Jerry, kot Jermanu pravijo v smučarskem svetu, je pred dvema letoma zmagovalni oder v Kvitfjellu zgrešil za enajst stotink.

Na startnem seznamu je bilo pet Slovencev. Dobro se je odrezal tudi Rok Perko z 21. časom (+2,05). Tržičan je prav na tem smuku doslej vpisal najboljša izida v svetovnem pokalu, ko je bil dvakrat 12. Andrej Šporn, ki še vedno čuti posledice januarskega padca na smukaškem treningu v Wengnu, je vpisal 26. čas treninga (+2,23), Gašper Markič je bil 34. (+2,61), Boštjan Kline pa 44. (+3,11).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.