Šport
15 ogledov

Jerman ne napoveduje olimpijske kolajne

Andrej Jerman težav, povezanih s pomanjkanjem denarja na SZS, ne želi obešati na Žurnal24 main
Do zime je še daleč, kljub temu pa naši smučarji že pridno trenirajo in se pripravljajo na sezono, v kateri so glavni cilj OI v Vancouvru, kjer bo eden naših največjih adutov Andrej Jerman.
 
 

Jasno je, da boljše rezultate kot imaš, boljši si. Dobri rezultati so v bistvu najboljši doping, kar ga lahko dobiš pred tako veliko tekmo.

Andrej Jerman

 
Slovenski smučarji in smučarke so v ponedeljek v prostorih farmacevtskega giganta Krke , ki je pokrovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije ( OKS ), predstavili načrte za nastop na zimskih olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru . Tako kot v ostalih športih se tudi v smučanju (morda še bolj kot drugje) soočajo s težavami, povezanimi s financiranjem programov, kar je posledica gospodarskih razmer ter odpovedi sponzorskih pogodb. Alpinci se seveda ne predajajo. Za njimi je tako že lep del priprav. Medtem ko ženski del ekipe tokrat ni odšel na priprave na južno poloblo, je moška ekipa del priprav opravila v Čilu. Prav vsi so bili s pripravami v La Parvi zelo zadovoljni.

Andrej Jerman je poleti "skočil" v zakonski jarem. © EPA

 
Smučarje so spremljali dobri vremenski in snežni pogoji, saj jim je le dva dneva ukradlo slabo vreme, ostalih 19 pa so preživeli na snegu. Med člani ekipe je bil tudi naš najboljši smučar zadnjih let Andrej Jerman . "Priprave smo oddelali po programu. Predzadnji dan me je sicer zagrabilo v hrbtu, tako da zadnji dan nisem smučal. Vendar so pregledi pokazali, da ne gre za nič hujšega. Telo je bilo utrujeno in nič drugega. Sedaj je že vse v najlepšem redu," je o manjših težavah na pripravah povedal naš prvi in edini zmagovalec smukaške tekme za svetovni pokal. Tržičan je poleti stopil tudi v zakonski jarem. Ob vprašanju, ali bi lahko poroka pomenila tisto dodano vrednost, je dejal: "Vsaka sprememba prinese nekaj novega. Mislim, da slabše ne more biti."

Ker Jerman ne bo nastopil na tradicionalnem veleslalomskem uvodu v Söldnu , ima do prvih tekem v letošnji zimi še kar nekaj časa (prvi smuk bo na sporedu 28. novembra v Lake Louisu ). "Yerry" in ostali člani hitrih disciplin v tem času ne bodo počivali, temveč bodo z novim trenerjem za hitre discipline Avstrijcem Burkhardom Schafferjem pridno trenirali. "Daljših treningov, kot je bil ta v Čilu, ne bomo več imeli. Sedaj imamo v načrtu, da 25. za pet dni odidemo na fizične priprave v Poreč, petega oktobra pa gremo znova na sneg v Sölden in Pitzal. V oktobru bomo sicer večino časa preživeli na smučiščih. Novembra pa imamo pred odhodom na tekme v Severno Ameriko načrtovan daljši počitek, da bomo nato začeli s polno močjo."

 
 

Novembra imamo pred odhodom na tekme v Severno Ameriko načrtovan daljši počitek, da bomo nato začeli s polno močjo.

Andrej Jerman

 
Letošnji svetovni pokal bo v senci olimpijskih iger. Uspeh v Vancouvru bo zakril marsikateri slabši rezultat v svetovnem pokalu. Jerman kljub temu ne misli vse staviti na eno tekmo na olimpijskih igrah. "Pri meni je v prvem planu svetovni pokal. Enostavno vse staviti na eno tekmo na OI ne moreš, saj si moraš že prej na tekmah v svetovnem pokalu zagotoviti startno številko, ki ti pripada," je dejal Jemran ter dodal zelo zanimivo misel, ki bi se je morali držati vsi športniki: "Jasno je, da boljše rezultate kot imaš, boljši si. Dobri rezultati so v bistvu najboljši doping, kar ga lahko dobiš pred tako veliko tekmo."

Za konec smo Jermana povprašali, ali si upa napovedati kolajno na OI, a se Tržičan ni pustil zmesti. "Napovedati karkoli je potrata časa. Dejstvo je, da vsi delajo za to. Na startu bodo po štirje iz vsake države. Karkoli napovedati je velika neumnost."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.